Kwekerij Morning Glory
     Hanging Baskets

      

Grote collectie hanging baskets

Kwekerij Morning Glory heeft elk voorjaar vele varianten hanging baskets te koop. Variërend in kleur en prijs. Als de kwekerij in het voorjaar opengaat zijn de meeste hangmanden wel goed doorgroeid, maar nog niet rijk in bloei. Daarna worden ze alleen maar mooier. De prijs van een hangmand is afhankelijk van het aantal en de soorten gebruikte planten. Ook in het najaar kunt u voor hanging baskets bij kwekerij Morning Glory terecht. Dan hebben wij diverse najaars hanging baskets te koop, waar u tijdens najaar en winter plezier van hebt. Op de fotoalbums van onze Facebookpagina vindt u veel foto's van onze hanging baskets.

Eigen hanging basket vullen

Wilt u zelf uw eigen hanging basket vullen, dan vindt u bij ons een groot assortiment rijk bloeiende hang- en staande planten. Ook is er een grote variëteit bladplanten die in elke combinatie onmisbaar zijn.

Workshop Hanging basket maken

Een hanging basket maken waar u maandenlang van kunt genieten? Dat kan tijdens een van onze workshops waarbij u onder begeleiding volgens een vast ontwerp een basket maakt met zo’n 20 planten. Meer informatie over onze voorjaars- en najaarsworkshops vindt u op onze site onder Programma.

Verzorging hanging baskets

Hanging baskets worden ook wel eens hanging bastards genoemd, omdat ze behoorlijk veel aandacht nodig hebben, Bij een goede verzorging bloeien de hanging baskets tot diep in de herfst.

Verzorgingstips hanging baskets:

- Geef de basket elke dag veel water; het water moet eruit druipen
- Bij een uitgedroogde basket; plaats de basket in een grote teil met water net zolang tot hij zoveel water weer heeft opgenomen dat hij zinkt
- Geef vanaf half mei elke week vloeibare voeding. Voeg dit toe een uur na het watergeven om wegdruipen van de bemesting te voorkomen.
- Knip te lange ranken af tot 5 á 10 cm vanaf de grond. Hierdoor ontstaat weer een vertakking en verdere doorbloei.
- Als de basket in zijn geheel te lange ranken heeft, knip dan elke week de 3 tot 5 langste ranken tot 5 á 10 cm vanaf de grond af.
- Bij stormschade, extreme hitte en bijvoorbeeld voordat u een paar weken met vakantie gaat; knip de gehele basket tot 5 á 10 cm vanaf de grond af. Bij de juiste verzorging (elke dag veel water en wekelijks voeding) zal de basket na ongeveer 3 weken alweer in compacte vorm doorgroeien en bloeien.
- Op onze facebookpagina vindt u ook een video met een hanging basket knipdemonstratie. Video bekijken.