Kwekerij Morning Glory
Morning Glory

is een kleine kwekerij, die gespecialiseerd is in het kweken van bijzondere zomerbloeiers geschikt voor potten, bloembakken en hangmanden, maar ook voor het opvrolijken van tuinborders en schuttingen en het begroeien van pergola's of schuurtjes.

Tuinieren op kleur

Bert Verhoog en Tinto van Tuijl kweken zo'n 700 plantensoorten voor wie op kleur wil tuinieren op het terras of in de tuin. Daaronder zijn veel langdurig bloeiende eenjarige planten, maar ook vaste (al dan niet vorstgevoelige) planten, decoratieve bladplanten, exotische klimplanten, kruiden, bijzondere tomaten en grassen. Er is ook een grote collectie bijzondere Pelargoniums.

Hanging Baskets

Elk jaar maakt Morning Glory ongeveer 50 types hangmanden die variëren in grootte en kleur, van witte bruiloftsmanden en pastelkleurige moederdagmanden tot eetbare soepmanden en kleurrijke hanging baskets zoals je die ziet aan de gevel van de pubs in Engeland. Om de twee jaar is er ook verkoop van wintergroene (of grijze!) vorstbestendige hanging baskets (niet in 2009, wel in 2010).

Workshops

In april worden er cursussen gegeven waarin u zelf uw hanging basket kunt beplanten. Zie daarvoor bij hanging baskets en voor de data bij programma.