– 29 september 2018 –

Winter hanging baskets en winterplanten voor potten, bakken en baskets

Vanaf zaterdag 29 september hebben wij weer een ruime keuze aan zelfgemaakte winter hanging baskets in diverse kleurthema’s. Ook hebben wij dan de bloeiende en groenblijvende winterplanten voor potten, bakken en baskets. Lees meer.

– 29 september 2018  –

Plantendag Najaar Kalmthout

Zondag 7 oktober 2018 vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Najaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar voor het eerst met een stand aanwezig zijn. Op deze oudste plantenbeurs van België bieden kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Lees meer.

– 29 september 2018  –

Tuinbeurs op Paleis Het Loo

Op 29 en 30 september 2018 vindt op Paleis Het Loo de September Tuinbeurs plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar aanwezig zijn met een stand als een van de kwekers die dit jaar beplanting heeft mogen leveren voor de tuin van het Paleis. Lees meer.

– 10 september 2018  –

Najaarsplantenmarkt in de Hortus Amsterdam

De Hortus Amsterdam organiseert op 22 en 23 september haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Op deze markt treft u onder andere diverse kwekers aan, plantverenigingen en kramen met ambachtelijke voedingswaren. Ook Kwekerij Morning Glory zal aanwezig zijn met een stand. Lees meer.

– 1 september 2018  –

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Vandaag is Kwekerij Morning Glory met een stand aanwezig tijdens de Pantenverkoopdag in de Botanische Tuinen Utrecht. Op deze dag wordt een heel breed plantensortiment aangeboden. Lees meer.

– 31 juli 2018  –

Workshops Winter Hanging basket maken in oktober

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops in oktober waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten. Lees meer.

– 27 juni 2018  –

Steeds weer wat nieuws te ontdekken

Sommige planten hebben een wat langere kweekperiode nodig en zijn daarom niet direct bij opening van ons seizoen klaar voor verkoop. Per week bekijken we wat genoeg ontwikkeld is om wel ‘achter het touwtje’ vandaan te halen. Zo is er telkens voor u als bezoeker wat nieuws te ontdekken. Een paar nieuwigheden van dit moment. Lees meer.

– 23 juni 2018  –

Salvia’s geven kleur in de zomer en nazomer

Kwekerij Morning Glory beschikt over een grote collectie Salvia’s waar wij zelf van stekken. Zowel de al wat oudere selecties zoals Salvia ‘Hot Lips’ maar ook veel nieuwe selecties uit Engeland. De rijkst bloeiende types komen uit de greggii, microphylla en x jamesonii groepen. Lees meer.

– 10 juni 2018 –

Internationale kwekerijdagen Bingerden 2018

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni 2018 neemt Kwekerij Morning Glory weer deel aan de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden. De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Lees meer.

– 7 juni 2018 –

Eenjarige zaailingen

Ieder jaar vindt u bij onze kwekerij vanaf circa de tweede helft van mei een zeer divers assortiment eenjarige zaailingen. Zo hebben wij onder andere diverse soorten Cosmos, Nicotiana, Tagetes, Cerinthe, Salvia’s, Zinnia’s, Lathyrus en Agastache. Lees meer.

– 21 mei 2018 –

Pelargoniums voor de Pelargoniumliefhebber

Wist u dat wij ruim 300 verschillende moederplanten Pelargonium hebben? Ieder voorjaar en najaar nemen wij daar stek van, laten ze wortelen op onze verwarmde ‘kraamtafel’ en zijn ze na het overpotten voor u verkrijgbaar. Lees meer.

– 16 april 2018 –

Grote collectie bijzondere schaduwplanten

Dit jaar zijn we gestart met een vaste schaduwplanten assortiment van enkele honderden soorten. Lees meer.

– 16 april 2018 –

Bijzondere vaste planten collectie flink uitgebreid

Bij Kwekerij Morning Glory is het assortiment bijzondere vaste planten flink uitgebreid naar ruim 1000 soorten. Wij hebben vanaf nu een grote collectie schaduwplanten en een groot assortiment vaste planten voor de zon of halfzon. Lees meer.

– 16 april 2018 –

Hanging baskets in veel kleurthema’s

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u vanaf eind april een groot assortiment zelfgemaakte hanging baskets, variërend in kleur en prijs en in diverse kleurthema’s. De hanging baskets worden gevuld met eenjarige zomerbloeiers die vanaf mei tot in de nazomer doorbloeien. Geef hanging basket dagelijks veel water. Lees meer.

– 21 februari 2018 –

Workshops Zomer hanging basket in april

Meedoen met een workshop ‘Zomer hanging basket maken’? Dat kan van 8 april tot en met 14 april. Tijdens onze workshops maakt u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een hanging basket met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. Lees meer.

– 22 oktober 2017 –

Tuinvlogger Loes Langendijk over de Winter Hanging Basket

Tuinvlogger Loes Langendijk bezocht onlangs onze kwekerij en maakte voor Libelletv.nl een vlog over hoe je met een winter hanging basket kleur brengt in de tuin tijdens de winter. Lees meer.

– 15 juli 2017 –

Hanging basket snoeien. Hoe doe je dat?

De hanging baskets die wij in het voorjaar maken zijn gevuld met eenjarige zomerbloeiers die vanaf mei tot en met de nazomer door groeien en bloeien. Om een mooie doorgroei te stimuleren is het raadzaam uw hanging basket te knippen. Doe dit wekelijks bij de 3 tot 5 langste ranken en knip deze tot 5 á 10 cm af. Lees meer.

– 16 juni 2017 –

Kwekerij Morning Glory wint hoofdprijs tijdens Bingerden 2017

Kwekerij Morning Glory heeft tijdens de Internationale Kwekerijdagen 2017 op Bingerden de Eugénie van Weede Prijs gewonnen voor onze stand. Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Lees meer.