Programma 2022

Op deze pagina vindt u de activiteiten van onze kwekerij. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws over onze kwekerij, ons plantenassortiment en ons programma? Word dan lid van onze maandelijkse nieuwsbrief. Aanmelden kan door ons een mail te sturen: info@kwekerijmorningglory.nl of door het aanmeldformulier nieuwsbrief in te vullen.

Februari

Helleborusshow

Helleborus show en vaste planten

Vanaf zaterdag 26 februari hebben wij op onze kwekerij weer de Helleborusshow ingericht met de  Helleborussen van kweker Ellen Akerboom. De Helleborussen zijn selecties uit de groep van Helleborus orientalis en bestaan uit enkel- en dubbelbloemige selecties. Beide types zijn na jaren van selecteren uitgezocht op bloeiprestatie en op mooie grote bloemen. De gevuldbloemige selecties bloeien zelfs extra lang en ook na de bloei blijven de bloemen nog lang aan de plant zitten.

We starten dan ook met de verkoop van onze winterharde vaste planten.

April

Workshop hanging basket maken

Workshops Zomer hanging basket maken

Een hanging basket maken waar u van het voorjaar tot het najaar van kunt genieten? Dat kan tijdens onze workshops Hanging basket maken waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een eigen hanging basket maakt met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. De kosten van een workshop zijn € 50,00 inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 20 planten en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Vanaf begin februari 2023 zullen wij hier de workshopdata vermelden.

Plantendag Voorjaar Kalmthout

Plantendag Voorjaar Kalmthout

Op zondag 10 april vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Voorjaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand aanwezig zijn en een breed assortiment bijzondere vaste planten voor zon of schaduw, diverse soorten Salvia’s en bijzondere kuipplanten meenemen. Op deze oudste plantenbeurs van België bieden ca. 35 kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Juni

Botanische Tuinen Utrecht

Plantendag Botanische Tuinen Utrecht

Op zondag 12 juni 2022 staat Chris met een stand tijdens het Voorjaarsweekend Tuinplezier in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. Er zijn een plantenmarkt, lezingen, rondleidingen en meer. Meer informatie vindt u op de website van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. De kwekerij is ook gewoon geopend.

September

Botanische Tuinen Utrecht

Plantendag Botanische Tuinen Utrecht

Op zaterdag 3 september 2022 staat Chris met een stand tijdens de Liefhebbersplantenmarkt in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht.  Zo’n 65 nationale en internationale standhouders zullen daaraan deelnemen. Meer informatie vindt u op de website van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. De kwekerij is ook gewoon geopend.

Oktober

Workshop Winterbasket maken

Workshop Winter hanging basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten, zoals Viooltjes, Hebe, Skimmia, Sedum en Hedera. De kleurstelling is wit, paars en lila met wintergroene accenten. De kosten van een workshop zijn € 50,00, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, bijna 20 planten en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken. Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Vanaf begin augustus 2023 vindt u hier de workshopdata.

Plantendag Najaar Kalmthout

Plantendag Najaar Kalmthout

Tijdens de Plantendag Najaar in het Arboretum van Kalmthout op zondag 2 oktober ontmoet u in één keer de beste plantenkwekers uit België, Nederland en Duitsland. Ze brengen een variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten mee. Ook Kwekerij Morning Glory neemt deel aan deze plantendag. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Bezoek tuinclubs en tuinverenigingen aan Kwekerij Morning Glory

Wij ontvangen op afspraak ook tuinclubs. Bezoek aan onze kwekerij met rondleiding is vanaf eind april mogelijk. In de maanden april en mei zijn tuinclubsbezoeken alleen mogelijk buiten onze openingstijden. Vanaf juni kunnen afspraken eventueel ook op onze openingsdagen plaatsvinden. Heeft u interesse in een bezoek aan onze kwekerij met uw tuinclub? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl.