Epimedium ‘Red Star’

– 16 maart 2021 – Epimedium, ook bekend onder de naam Elfenbloempje, zien we steeds vaker in tuinen staan. Het is een winterharde plant voor de plekjes in de halfschaduw of schaduw. Ze worden gebruikt in grotere groepen als bodembedekker, maar er zijn ook soorten die als solitair worden toegepast. De soorten die vroeger gebruikt werden hadden meestal wat kleinere bloemetjes van circa 1 cm groot. Tegenwoordig zijn er ook middelgrote en grootbloemige selecties met bloemen van wel 4 cm diameter. De bloemetjes van Epimedium zitten altijd met meerdere aan een dunne stengel en bungelen als elfjes boven het blad.

Verzorging Epimediums

Er bestaan Epimediums die wintergroen zijn, maar er zijn ook bladverliezende. Qua grondwensen zijn ze snel tevreden en zelfs op de wat drogere plekjes zullen ze zich prima ontwikkelen. Planten die droger zijn worden wel vaak wat kleiner, maar eenmaal goed gesetteld zijn ze ook daar een fraaie aanwinst.

Assortiment Epimedium

U vindt op onze kwekerij heel veel soorten Epimedium, zoals Epimedium acuminatum ‘Night Mistress’, Epimedium ‘Amber Queen’, Epimedium davidii ‘Goldglanz’, Epimedium fargesii OG93057, Epimedium grandiflorum ‘Sasaki’, Epimedium lishihchenii OG96024, Epimedium pubescens Shaanxi Forms, Epimedium ‘The Giant’, Epimedium zhushanense CC022403 Dark Form en nog veel meer. Een totaaloverzicht van onze Epimediums vindt u op onze schaduwplantenlijst.