– 19 maart 2020 – Epimedium, ook bekend onder de naam Elfenbloempje, zien we steeds vaker in tuinen staan. Het is een winterharde plant voor de plekjes in de halfschaduw of schaduw. Ze worden gebruikt in grotere groepen als bodembedekker, maar er zijn ook soorten die als solitair worden toegepast. De soorten die vroeger gebruikt werden hadden meestal wat kleinere bloemetjes van circa 1 cm groot. Tegenwoordig zijn er ook middelgrote en grootbloemige selecties met bloemen van wel 4 cm diameter. De bloemetjes van Epimedium zitten altijd met meerdere aan een dunne stengel en bungelen als elfjes boven het blad.

Verzorging Epimediums

Er bestaan Epimediums die wintergroen zijn, maar er zijn ook bladverliezende. Qua grondwensen zijn ze snel tevreden en zelfs op de wat drogere plekjes zullen ze zich prima ontwikkelen. Planten die droger zijn worden wel vaak wat kleiner, maar eenmaal goed gesetteld zijn ze ook daar een fraaie aanwinst.

Assortiment Epimedium

U vindt op onze kwekerij heel veel soorten Epimedium. We noemen onder andere Epimedium ‘Amber Queen’, Epimedium Asiatic hybrid, Epimedium ‘Creeping Yellow’, Epimedium davidii ‘Goldglanz’, Epimedium diphyllum, Epimedium ‘Domino’, Epimedium ‘Enchantress’, Epimedium ‘Fire Dragon’, Epimedium ‘Flowers of Sulphur’, Epimedium grandiflorum ‘Akebono’, Epimedium grandiflorum ‘Koji’, Epimedium grandiflorum ‘Nanum’, Epimedium grandiflorum ‘Pink Elf’, Epimedium grandiflorum ‘Rose Queen’, Epimedium ‘Pink Champagne’, Epimedium ‘Spine Tingler’, Epimedium stellulatum ‘Long Leafed Form’, Epimedium versicolor ‘Cupreum’, Epimedium versicolor ‘Neosulphureum’ en Epimedium youngianum ‘Tamabotan’.

Voor een totaaloverzicht verwijzen wij u naar onze pagina Schaduwplanten op onze website.