– 27 maart 2023 – Wij kwekers staan achter ons product. We kennen onze planten en weten wat we moeten doen om de teelt goed te laten verlopen. Er zijn verschillende manieren van kweken. Wij kweken onze planten op een voor ons bewuste manier. We kweken daardoor een vitaal gewas waarvan onze klanten lang kunnen genieten. Ook zorgen we hiermee voor een gezonde basis voor onze insecten.

Plantenvoeding

Voor een korte teelt gebruiken we meestal een organische meststof. Voor een gewas dat een langere teelt nodig heeft, kan dat zijn een combinatie van organische meststof met Osmocote of door alleen gebruik te maken van Osmocote. Osmocote is een kunstmest, echter voorzien van een uniek laagje waardoor de mest naar behoefte vrij zal komen voor de plant. Met Osmocote zal er nooit uitspoeling kunnen plaatsvinden en zal het leven in de sloten geen schade kunnen oplopen. Bovendien is Osmocote zeer efficiënt vergeleken met andere plantenvoeding waardoor je een laag verbruik hebt. Met een organische meststof zal wel uitspoeling plaats vinden.

Gewasbescherming

We maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Waar nodig maken we wel gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestje, aaltjes (Nematoden) en sluipwespjes. Maar ook goede bacteriën en nuttige schimmels kunnen verwerkt worden door de grond.

Zie ook onze pagina Biologische bestrijding voor meer informatie.

Potten

Voor de teelt maken we gebruik van onze eigen plastic potjes die we steeds kunnen hergebruiken. Ook kunnen onze klanten de potjes van gekochte planten weer bij ons inleveren voor hergebruik.

Vitale planten

Met alles wat we doen streven we naar vitale, sterke en stevige planten. We volgen daarom de seizoenen en kweken zoveel mogelijk buiten.

Grond, enzo

Iedere plant heeft zijn eigen grond nodig. Waar mogelijk werken we met een turfvrij grondmengsel. Voor sommige teelten is de aanwezigheid van turf nog nodig. Deze turf voldoet dan aan het RPP keurmerk.

Het RPP keurmerk zorgt voor toezicht op de manier van delven en zorgt ervoor dat de natuur geen schade zal oplopen. Dit keurmerk is vanuit Brussel opgezet en is voor de Noordelijke landen in Europa die turf exporteren. Tot en met 2030 is deze manier gegarandeerd.