Bloemkleur:

Paarsblauw

Bladkleur:

Groen

Hoogte:

75 cm

Botanische type:

Vast, matig winterhard

Bloeitijd:

Standplaats:

(Half)zon

Groeiwijze:

Opgaand

Toepassing:

Pot, volle grond

Omschrijving:

De bekendste Agastache, afkomstig uit Noord Amerika, die het moet doen met een prozaïsche Nederlandse naam van dropplant. Die naam draagt hij niet voor niets: bij de Indianen werden de naar drop- (of venkel-)ruikende bladeren al als hoestmiddeltje gebruikt en je kan er smakelijke kruidenthee van brouwen. Het zaad kan als vervanger van anijszaad dienen. Door de opgaande groeiwijze en met de 10 cm lange bloeiaren met violet aangelopen blauwe bloempjes is het een ideale mengplant, die in combinatie met vaste planten of eenjarigen zorgt voor een verticaal accent, niet alleen in een border, maar ook in een grote pot of kuip. Het is een vaste plant die onafgebroken bloeit vanaf midzomer!

De winterhardheid van Agastaches blijft lastig te garanderen. Op zich de kou is een factor maar naar mijn mening heeft een natte standplek in de winter meer invloed. Daarom gaan wij alle Agastaches als vorstgevoelige/eenjarige vermelden. Komen ze wel goed door de winter, dan is dat een bonus.

Verzorging:

Volle zon, doorlatende grond. Makkelijke plant. In pot af en toe vloeibare plantenvoeding. Uitgebloeide bloemen verwijderen.