Bloemkleur:

Roze

Bladkleur:

Groen

Hoogte:

50 cm

Botanische type:

Vast, matig winterhard

Bloeitijd:

Zomer

Standplaats:

Halfzon

Groeiwijze:

Pol

Toepassing:

Pot

Omschrijving:

Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’ is een lang en rijkbloeiende Primula. Een kruising die is ontstaan uit Primula sinensis en Primula filchnerae. Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’ is een nieuwe Primula met een geheel andere look.

We kennen de Primula als typische voorjaarbloeier en als vaste plant in de borders. Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’ brengt juist zomers extra kleur. Hij bloeit erg lang en rijk. Zowel in de border of in een ruime pot geplant zal Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’ maandenlang zijn overdaad aan roze bloemetjes tonen.

Ook deze primula maakt bloemstengels waar de bloemetjes aan verschijnen, echter zitten er heel veel bloemetjes aan iedere bloemstengel en produceert de plant heel veel van deze bloemstengels.
De hoogte van de bloemstengels zal tot 55 cm kunnen zijn. Terwijl het blad tot 35 cm hoogte zal komen. Wat ook opvalt aan deze Primula is het afwijkende blad. Geen gebruikelijk wat smaller blad, maar breder en een getande bladrand.

De beste standplaats is in de halfzon. Als u de uitgebloeide of bijna uitgebloeide bloemstengels verwijdert zult u de bloei daarmee nog extra verlengen. De gehele look van deze plant in bloei heeft veel weg van een Geranium maderense. Echter bloeit deze Primula veel langer en zal minder hoog worden dan de Geranium.

We gebruiken deze nieuwe ster als een eenjarige of als meerjarig vorstgevoelig. Tot nu toe hebben we geen echter winter gehad om de winterhardheid te kunnen testen.

Verzorging:

Regelmatig bewateren en voor een optimale bloei wel iedere maand bijmesten. Niet laten uitdrogen. Bloemstengels die over de hoofdbloei zijn kunnen worden weggeknipt om de doorbloei te stimuleren. Vorstvrij overwinteren op een lichte plek.