Welkom bij Kwekerij Morning Glory

Over Kwekerij Morning Glory

Bij Kwekerij Morning Glory in Aalsmeer vindt u een groot assortiment bijzondere vaste planten voor zon of schaduw, eenjarige zomerbloeiers, kuipplanten, varens, grassen, klimplanten, kruiden, Salvia’s, Pelargoniums en nog veel meer. In het voorjaar en najaar vindt u bij ons een zeer ruime keuze aan rijkgevulde hanging baskets. Wij breiden ons assortiment planten ieder jaar. Zo kunt u steeds nieuwe planten bij ons ontdekken.

Bijzondere vaste planten voor zon of schaduw

Volop keuze aan winterharde vaste planten

Op het gebied van vaste planten vindt u bij ons een groot assortiment bijzondere winterharde vaste planten. Elk jaar voegen wij nieuwe soorten toe, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken. Wij hebben vaste planten voor zowel de zonnige border, als voor de schaduwborder. Van algemene soorten tot exclusieve schaduwplanten uit de bossen van Japan. Bekijk het vaste planten assortiment.

Grote collectie eenjarige zomerbloeiers op kleur

Eenjarige zomerbloeiers op kleur

In het voorjaar hebben wij een grote keuze aan eenjarige zomerbloeiers voor uw plantpotten, bakken, baskets en borders. Deze staan op kleur gerangschikt zodat u gemakkelijk de planten uit uw favoriete kleurthema’s kunt uitzoeken. Onze eenjarige planten groeien en bloeien bij een juiste verzorging uitbundig en lang door, waardoor u er tot in het najaar plezier van hebt.

Hanging baskets in vele kleurthema’s

Rijk gevulde hanging baskets

Op onze kwekerij vindt u in het voorjaar een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte hanging baskets. Wij verwerken een groot aantal verschillende zomerbloeiers in onze hanging baskets, die variëren in samenstelling van planten en kleur. In het najaar kunt u bij ons terecht voor winter hanging baskets, rijk gevuld met winterbloeiende en wintergroene planten. Meer informatie over onze hanging baskets vindt u op onze pagina Hanging Baskets.

Groot assortiment Salvia’s

Veel kleurrijke Salvia’s

Steeds meer mensen ontdekken de Salvia als langdurige zomerbloeier. Wij hebben zo’n 250 moederplanten waar we van stekken. U vindt bij ons de al wat oudere selectie Salvia ‘Hot Lips’, maar daarnaast heel veel andere selecties in vele kleuren. De rijkst bloeiende types komen uit de greggii, microphylla en x jamesonii groepen. Deze zijn redelijk winterhard en bloeien van mei tot en met oktober. Verder hebben we ook eenjarige, vorstgevoelige en winterharde soorten. Op de pagina Salvia’s krijgt u een indruk van ons assortiment.

Een divers assortiment meerjarige niet winterharde planten

Verscheidenheid aan kuipplanten

Liefhebbers van meerjarige vorstgevoelige planten, ook wel kuipplanten genoemd, vinden op onze kwekerij een grote verscheidenheid. Ieder jaar breiden we onze collectie uit met nieuwe soorten. Er is dus altijd iets nieuws te ontdekken. In ons plantenoverzicht kunt u een impressie zien van onze meerjarig niet winterharde (kuip)planten.

Grote collectie Pelargoniums

Ruime collectie Pelargoniums

Op onze kwekerij hebben we een brede collectie Pelargoniums, die bestaat uit Botanische Pelargoniums, Geurpelargoniums, Hangpelargoniums en staande Pelargoniums. Ons assortiment varieert, afhankelijk van de stekresultaten. Voor Pelargoniumliefhebbers is het daarom gedurende het hele seizoen leuk om tussen onze Pelargoniums te neuzen. Bekijk een impressie van onze Pelargonium collectie.

Workshop Hanging Basket maken

Workshops hanging basket maken

Zelf een hanging basket maken? Dat kan tijdens de workshops die wij in het voorjaar en najaar geven. Met maximaal 10 personen maakt u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een hanging basket waar u vele maanden van kunt  genieten. Onder Programma op onze site vindt u informatie over onze workshops.

Chris en Caroline Tilanus

Historie Kwekerij Morning Glory

Kwekerij Morning Glory wordt sinds 1 september 2014 gerund door Chris en Caroline Tilanus en is in 1996 opgericht door Bert en Tinto Verhoog. Zij vernoemden de kwekerij naar de hemelsblauwe Ipomoea ‘Heavenly Blue’ ofwel de ‘Morning Glory’ die zij hadden groeien tegen hun huis in Zambia.

Planten Webshop

Plantenwebshop

Bent u niet in de gelegenheid onze kwekerij te bezoeken, dan is voor een aantal soorten de mogelijkheid ze op te laten sturen. In verband met Europese regelgeving van plantenpaspoorten kunnen wij alleen via onze plantenwebshop A Touch of Green Garden Webshop een geselecteerd assortiment planten verzenden tegen verzendkosten. Er geldt een minimale plantorder van vijfentwintig euro, exclusief verzendkosten. Plantenwebshop bekijken.

Bewust gekweekt

Bewust gekweekt

Wij kwekers staan achter ons product. We kennen onze planten en weten wat we moeten doen om de teelt goed te laten verlopen. Er zijn verschillende manieren van kweken. Wij kweken onze planten op een voor ons bewuste manier. We kweken daardoor een vitaal gewas waarvan onze klanten lang kunnen genieten. Ook zorgen we hiermee voor een gezonde basis voor onze insecten. Volledige uitleg Green Grown lezen.

Biologische bestrijding

Een paar luisjes op planten in onze kassen is niet schadelijk voor planten, maar als het er teveel worden moeten ook wij met gepaste maatregelen ingrijpen. Om de juiste balans te krijgen in de kas werken we voornamelijk door natuurlijke opruimers van luis in te zetten. Onze planten zijn dus onbespoten. Lees meer.