Welkom bij Kwekerij Morning Glory

Over Kwekerij Morning Glory

Bij Kwekerij Morning Glory in Aalsmeer vindt u een groot assortiment bijzondere eenjarige planten, kuipplanten en meerjarig niet winterharde planten. Ook hebben wij veel bijzondere vaste planten, Salvia’s en Pelargoniums. In het voorjaar en najaar vindt u bij ons een grote collectie zelfgemaakte hanging baskets. Wij breiden ons assortiment planten steeds uit. Ontdek ook onze laatste aanwinsten.

Hanging baskets in vele kleurthema’s

Rijk gevulde hanging baskets

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u in het voorjaar een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte hanging baskets, zoals je ze ook in Engeland ziet. De hanging baskets variëren in samenstelling van planten en kleur. In het najaar kunt u bij ons terecht voor de najaarsbaskets, waar u de gehele winter van kunt genieten. Meer informatie over onze hanging baskets vindt u op onze pagina Hanging Baskets.

Grote collectie eenjarige planten op kleur

Bijzondere eenjarigen op kleur

In het voorjaar heeft Kwekerij Morning Glory een grote keuze aan bijzondere eenjarige planten, voor uw plantpotten, bakken, baskets en borders. Deze eenjarige zomerbloeiers staan op kleur gerangschikt zodat u gemakkelijk uw planten bij uw kleurthema kunt uitzoeken. Onze eenjarige planten groeien en bloeien bij een juiste verzorging uitbundig en lang door, waardoor u er tot diep in het najaar plezier van hebt.

Veel meerjarig niet winterharde planten

Brede collectie kuipplanten

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u ook een grote verscheidenheid aan bijzondere meerjarig niet winterharde planten en kuipplanten die vorstvrij overwinterd moeten worden. Ieder jaar breiden we onze collectie uit met nieuwe soorten. Er is dus altijd iets nieuws te ontdekken. In ons plantenoverzicht kunt u een impressie zien van onze meerjarig niet winterharde planten en kuipplanten.

Veel soorten zelfgestekte Salvia’s

Grote collectie Salvia’s

Wij beschikken over een grote collectie Salvia’s waar wij zelf van stekken. Zowel de al wat oudere selecties zoals Salvia ‘Hot Lips’ maar ook veel nieuwe selecties uit Engeland. De rijkst bloeiende types komen uit de greggii, microphylla en x jamesonii groepen. Deze zijn redelijk winterhard en bloeien zeer lang en rijk. Verder hebben we ook eenjarige types, vorstgevoelige soorten en de winterharde soorten.

Grote collectie Pelargoniums

Veel keuze in zelfgestekte Pelargoniums

Op onze kwekerij hebben we ook een brede collectie Pelargoniums. De collectie bestaat uit veel verschillende species, geurgeraniums, hanggeraniums en staande geraniums. Deze stekken we allemaal zelf vanaf het voorjaar tot de nazomer. Zo is er telkens weer verse aanvoer.

Ook vaste planten zijn bij ons te vinden

Vaste planten voor tuin of bakken

Vanaf 2018 bieden we een bijzondere en brede collectie vaste planten aan. Ook nieuwe selecties die net komen kijken hebben we opgenomen. Wij hebben vaste planten voor zowel de zonnige border maar ook hebben wij een uitgebreide afdeling schaduwplanten. Van algemene soorten tot exclusieve schaduwplanten uit de bossen van Japan.

Workshop Hanging Basket maken

Workshops hanging basket maken

Zelf een hanging basket maken? Dat kan tijdens de workshops die Kwekerij Morning Glory in het voor- en najaar geeft. Met maximaal 10 personen maakt u onder begeleiding volgens een vast ontwerp een hanging basket waar u vele maanden van kunt gaan genieten. Onder Programma vindt u informatie over onze workshops.

Rosarium Belle Epoque

Rozenkwekerij Belle Epoque

U kunt uw bezoek aan Kwekerij Morning Glory combineren met een bezoek aan potrozenkwekerij Belle Epoque. De kwekerijen grenzen aan elkaar en u loopt zo van de ene kwekerij naar de andere. Op zaterdag is Belle Epoque niet geopend, maar dan is het wel mogelijk om de door u gekozen potrozen van Belle Epoque af te rekenen bij Kwekerij Morning Glory.

Ipomoea Heavenly Blue

Historie kwekerij Morning Glory

Kwekerij Morning Glory wordt sinds 1 september 2014 gerund door Chris Tilanus en is in 1996 opgericht door Bert en Tinto Verhoog. Zij vernoemden de kwekerij naar de hemelsblauwe Ipomoea ‘Heavenly Blue’ ofwel de Morning Glory, die zij hadden groeien tegen hun huis in Zambia. Naast de kwekerij heeft Chris ook de plantenwebshop A Touch of Green-Garden Webshop.