Welkom bij Kwekerij Morning Glory

Over Kwekerij Morning Glory

Bij Kwekerij Morning Glory in Aalsmeer vindt u een groot assortiment bijzondere vaste planten, eenjarige planten en kuipplanten. Ook hebben wij een grote collectie Salvia’s en Pelargoniums. In het voorjaar en najaar vindt u bij ons een zeer ruime keuze aan zelfgemaakte hanging baskets. Wij breiden ons assortiment planten steeds uit. Zo is er voor de echte plantenliefhebber altijd wat nieuws te ontdekken op onze kwekerij.

Hanging baskets in vele kleurthema’s

Rijk gevulde hanging baskets

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u in het voorjaar een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte hanging baskets. Wij verwerken een groot aantal verschillende planten in onze hanging baskets, die variëren in samenstelling van planten en kleur. In het najaar kunt u bij ons terecht voor de winter hanging baskets, waar u de gehele winter van kunt genieten. Meer informatie over onze hanging baskets vindt u op onze pagina Hanging Baskets.

Grote collectie eenjarige planten op kleur

Eenjarige zomerbloeiers op kleur

In het voorjaar heeft Kwekerij Morning Glory een grote keuze aan bijzondere eenjarige planten, voor uw plantpotten, bakken, baskets en borders. Deze eenjarige zomerbloeiers staan op kleur gerangschikt zodat u gemakkelijk uw planten bij uw kleurthema kunt uitzoeken. Onze eenjarige planten groeien en bloeien bij een juiste verzorging uitbundig en lang door, waardoor u er tot diep in het najaar plezier van hebt.

Veel meerjarig niet winterharde planten

Brede collectie kuipplanten

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u ook een grote verscheidenheid aan bijzondere meerjarig niet winterharde planten en kuipplanten die vorstvrij overwinterd moeten worden. Ieder jaar breiden we onze collectie uit met nieuwe soorten. Er is dus altijd iets nieuws te ontdekken. In ons plantenoverzicht kunt u een impressie zien van onze meerjarig niet winterharde planten en kuipplanten.

Veel soorten zelfgestekte Salvia’s

Grote collectie Salvia’s

Liefhebbers van Salvia’s treffen bij ons een grote collectie aan. We hebben zo’n 140 moederplanten waar we van stekken. Zowel de al wat oudere selecties zoals Salvia ‘Hot Lips’, maar daarnaast veel nieuwe selecties. De rijkst bloeiende types komen uit de greggii, microphylla en x jamesonii groepen. Deze zijn redelijk winterhard en bloeien van mei tot en met oktober. Verder hebben we ook eenjarige types, vorstgevoelige soorten en de winterharde soorten. Op de pagina Salvia’s krijgt u een indruk van ons assortiment.

Grote collectie Pelargoniums

Veel keuze in zelfgestekte Pelargoniums

Op onze kwekerij hebben we een brede collectie Pelargoniums, die bestaat uit veel verschillende species, geurpelargoniums, hangpelargoniums en staande pelargoniums. Deze stekken we allemaal zelf vanaf het voorjaar tot de nazomer. Voor Pelargoniumliefhebbers is er daarom gedurende het jaar volop keuze. Bekijk een impressie van onze Pelargonium collectie.

Bijzondere vaste planten voor zon of schaduw

Vaste planten voor tuin of bakken

U vindt bij ons een groot assortiment bijzondere vaste planten. Elk jaar voegen wij nieuwe soorten toe, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken. Wij hebben vaste planten voor zowel de zonnige border maar ook hebben wij een uitgebreide afdeling schaduwplanten. Van algemene soorten tot exclusieve schaduwplanten uit de bossen van Japan. Bekijk het vaste planten assortiment.

Workshop Hanging Basket maken

Workshops hanging basket maken

Zelf een hanging basket maken? Dat kan tijdens de workshops die Kwekerij Morning Glory in het voor- en najaar geeft. Met maximaal 10 personen maakt u onder begeleiding volgens een vast ontwerp een hanging basket waar u vele maanden van kunt gaan genieten. Onder Programma vindt u informatie over onze workshops.

Chris en Caroline Tilanus

Historie kwekerij Morning Glory

Kwekerij Morning Glory wordt sinds 1 september 2014 gerund door Chris en Caroline Tilanus en is in 1996 opgericht door Bert en Tinto Verhoog. Zij vernoemden de kwekerij naar de hemelsblauwe Ipomoea ‘Heavenly Blue’ ofwel de Morning Glory die zij hadden groeien tegen hun huis in Zambia.

Biologische bestrijding

Een paar luisjes op planten in onze kassen is niet schadelijk voor planten, maar als het er teveel worden moeten ook wij met gepaste maatregelen ingrijpen. Om de juiste balans te krijgen in de kas werken we voornamelijk door natuurlijke opruimers van luis in te zetten. Onze planten zijn dus onbespoten. Lees meer.