Openingstijden Kwekerij Morning Glory 2018

  • 21 april tot en met 28 juli – donderdag, vrijdag, zaterdag van 10.00 – 16.00 uur
  • 4 augustus tot en met 24 november – zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

Ook op Koningsdag, vrijdag 27 april en Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei zijn wij geopend van 10.00 – 16.00 uur. U kunt bij ons ook met pin betalen.

April

Workshop hanging basket maken

Workshops Hanging basket maken

Een hanging basket maken waar u van het voorjaar tot het najaar van kunt genieten? Dat kan tijdens onze workshop Hanging basket maken waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een eigen hanging basket maakt met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 20 planten, baskethouder voor transport en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Na de workshop is er gelegenheid tot bezoek van onze kwekerij en eventuele aanschaf van planten. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

U kunt zich aanmelden voor de volgende data:

Zaterdag 7 april 10.00 – 12.00 uur – Pastel – VOL

Zaterdag 7 april 14.00 – 16.00 uur – Pastel – VOL

Zondag 8 april 10.00 – 12.00 uur – Paars Blauw Wit – VOL

Zondag 8 april 14.00 – 16.00 uur – Paars Blauw Wit – VOL

Woensdag 11 april 10.00 – 12.00 – Bont

Woensdag 11 april 14.00 – 16.00 uur – Bont

Zaterdag 14 april 10.00 – 12.00 uur – Pastel – VOL

 

Juni

Internationale Kwekerijdagen Bingerden

Internationale kwekerijdagen Bingerden

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni 2018 neemt kwekerij Morning Glory weer deel aan de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden. De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving. Voor openingstijden en meer informatie verwijzen wij u naar de website van Bingerden. Tijdens de Bingerden-dagen is de kwekerij ook gewoon geopend.

September

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Op zaterdag 1 september 2018 van 10.00 – 16.30 uur vindt de jaarlijkse Plantenverkoopdag plaats in de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht. Tijdens deze dag zal Chris met een stand namens Kwekerij Morning Glory aanwezig zijn. Op deze Plantenverkoopdag staan diverse kwekers met najaarsbloeiende (rots)planten en bolgewassen. Meer informatie over de Plantenverkoopdag en een overzicht van deelnemende kwekers vindt u op de website van de Botanische Tuinen van Utrecht. Kwekerij Morning Glory is op zaterdag 1 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

September

Hortus Amsterdam Najaarsmarkt

Najaarsmarkt Hortus Amsterdam

De Hortus Amsterdam organiseert op 22 en 23 september 2018 van 10.00 – 17.00 uur haar jaarlijkse Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen. Chris Tilanus van Kwekerij Morning Glory is ook met een stand op de najaarsmarkt aanwezig voor de verkoop van najaarsplanten en bijzondere planten. Meer informatie is vanaf de zomer te vinden op de website van Hortus Amsterdam. De kwekerij is zaterdag 22 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

September

September Tuinbeurs Paleis Het Loo

Plantenmarkt Paleis Het Loo

29 en 30 september 2018 vindt op Paleis Het Loo de September Tuinbeurs plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar aanwezig zijn met een stand als een van de kwekers die dit jaar beplanting heeft mogen leveren voor de tuin van het Paleis. Paleis Het Loo zet in september de tuinen weer volop in de schijnwerpers waarbij publiek een kijkje kan nemen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn. Het laatste weekend van de September Tuinmaand wordt feestelijk afgesloten met muziek en een tuinbeurs. Kijk voor het volledige programma paleishetloo.nl/zien-doen/tuinmaand. De kwekerij is zaterdag 29 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Oktober

Plantendag Najaar Arboretum Kalmthout

Plantendag Arboretum Kalmthout

Op zondag 7 oktober 2018 vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Najaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand aanwezig zijn. Op deze oudste plantenbeurs van België bieden ca. 35 kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Die dag worden ook gratis rondleidingen door de arboretumtuin georganiseerd. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Oktober

Workshop Winterbasket maken

Workshop Winter Hanging basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten, zoals Viooltjes, Hebe, Skimmia en Hedera. De kleurstelling is wit, paars, lila met wintergroene accenten. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 15 planten, baskethouder voor transport en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Na de workshop is er gelegenheid tot bezoek van onze kwekerij en eventuele aanschaf van planten. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Data workshops Winter Hanging basket maken

Zaterdag 6 oktober – 10.00 – 12.00 uur

Zaterdag 13 oktober – 10.00 – 12.00 uur

Zaterdag 20 oktober – 10.00 – 12.00 uur – VOL

Zaterdag 27 oktober – 10.00 – 12.00 uur

Bezoek tuinclubs en tuinverenigingen aan Kwekerij Morning Glory

Wij ontvangen op afspraak ook tuinclubs. Bezoek aan onze kwekerij met rondleiding is in de maanden april en mei alleen mogelijk buiten onze openingstijden. Heeft u interesse in een bezoek aan onze kwekerij met uw tuinclub? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl.