Openingstijden Kwekerij Morning Glory 2020

Tot en met zaterdag 28 november zijn wij iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur geopend.

U kunt bij ons ook met pin betalen.

Wij stellen het zeer op prijs dat bezoekers eigen kratten of plantentassen meenemen voor het meenemen van gekochte planten. Hierdoor kunnen wij het meegeven van plastic trays verminderen. Alvast bedankt.


Programma 2020

Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten op onze kwekerij en van plantendagen waar wij aan deelnemen. Gedurende het jaar wordt het programma steeds aangevuld. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws over onze kwekerij, ons plantenassortiment en ons programma? Word dan lid van onze maandelijkse nieuwsbrief. Aanmelden kan door ons een mail te sturen: info@kwekerijmorningglory.nl of door het aanmeldformulier nieuwsbrief in te vullen.

Februari

Helleborus Show

Helleborus show en vaste planten verkoop

Vanaf zaterdag 29 februari zal van 10.00 tot 16.00 uur bij Kwekerij Morning Glory het mooie assortiment Helleborussen van Ellen Akerboom te zien en te koop zijn. Het assortiment bestaat uit de Pretty Ellen types (enkelbloemig) en de Double Ellen (gevuldbloemig). Voor de verkoop van de Helleborussen richten wij op onze kwekerij een aparte ruimte in.

Ook start dan de verkoop van onze vaste planten.

Overige delen van onze kwekerij zijn tijdens dit voorseizoen gesloten en verkoop van andere planten dan de Helleborussen en vaste planten is niet mogelijk in verband met onze voorbereidingen en opkweek van het assortiment voor het nieuwe seizoen. De kwekerij gaat weer volledig open op zaterdag 25 april. Lees meer.

April

Workshop hanging basket maken

(Afgelast) Workshops Hanging basket maken

 

In verband met het besluit van de regering om tot 1 juni bijeenkomsten niet meer toe te staan gaan onze workshops helaas niet door. 

Een hanging basket maken waar u van het voorjaar tot het najaar van kunt genieten? Dat kan tijdens onze workshop Hanging basket maken waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een eigen hanging basket maakt met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 20 planten, baskethouder voor transport en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Juni

Internationale Kwekerijdagen Bingerden

(Afgelast) Internationale kwekerijdagen Bingerden

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni neemt Kwekerij Morning Glory weer deel aan de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden. De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving. Voor openingstijden en meer informatie verwijzen wij u naar de website van Bingerden. Tijdens de Bingerden-dagen is de kwekerij ook gewoon geopend.

Oktober

Kalmthout Plantendag Najaar

Plantendag Najaar Arboretum Kalmthout

Op zondag 4 oktober vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Najaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand aanwezig zijn en een breed assortiment bijzondere vaste planten voor zon of schaduw, diverse soorten Salvia’s en bijzondere kuipplanten meenemen. Op deze oudste plantenbeurs van België bieden ca. 35 kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Oktober

Workshop Winterbasket maken

Workshop Winter Hanging basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten, zoals Viooltjes, Hebe, Skimmia en Hedera. De kleurstelling is wit, paars, lila met wintergroene accenten. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 15 planten en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Na de workshop is er gelegenheid tot bezoek van onze kwekerij en eventuele aanschaf van planten.

In verband met de huidige coronaperiode zorgen wij ervoor dat tijdens de workshop de deelnemers in de kas ieder aan een eigen tafel werkt met minimaal 1,5 m afstand tot elkaar. Ook hanteren wij onze huisregels tijdens deze periode.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Data workshops Winter Hanging basket maken

Vrijdag 2 oktober – 10.00 – 12.00 uur – VOL

Zaterdag 3 oktober – 10.00 – 12.00 uur – nog 2 plekken

Vrijdag 9 oktober – 10.00 – 12.00 uur – nog 8 plekken

Zaterdag 10 oktober – 10.00 – 12.00 uur – nog 1 plek

Vrijdag 16 oktober – 10.00 12.00 uur – nog 6 plekken

Zaterdag 17 oktober – 10.00 – 12.00 uur – nog 3 plekken

Vrijdag 23 oktober – 10.00 – 12.00 uur – nog 2 plekken

Zaterdag 24 oktober – 10.00 – 12.00 uur – nog 4 plekken

Bezoek tuinclubs en tuinverenigingen aan Kwekerij Morning Glory

Wij ontvangen op afspraak ook tuinclubs. Bezoek aan onze kwekerij met rondleiding is vanaf eind april mogelijk. In de maanden april en mei zijn tuinclubsbezoeken alleen mogelijk buiten onze openingstijden. Vanaf juni kunnen afspraken eventueel ook op onze openingsdagen plaatsvinden. Heeft u interesse in een bezoek aan onze kwekerij met uw tuinclub? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl.