Openingstijden Kwekerij Morning Glory 2021

Op de pagina Contact hebben wij onze openingstijden vermeld.


Programma 2021

Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten op onze kwekerij en van plantendagen waar wij aan deelnemen. Gedurende het jaar wordt het programma steeds aangevuld. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws over onze kwekerij, ons plantenassortiment en ons programma? Word dan lid van onze maandelijkse nieuwsbrief. Aanmelden kan door ons een mail te sturen: info@kwekerijmorningglory.nl of door het aanmeldformulier nieuwsbrief in te vullen.

Februari

Helleborus show

Helleborus show en vaste planten

Vanaf zaterdag 27 februari hebben wij op onze kwekerij weer de Helleborusshow ingericht met de Helleborussen van Ellen Akerboom. Vanaf zaterdag 6 maart start ook de verkoop van onze voorjaarsbloeiende vaste planten. Lees meer.

 

April

Workshop hanging basket maken

Workshops Zomerbasket maken

Een hanging basket maken waar u van het voorjaar tot het najaar van kunt genieten? Dat kan tijdens onze workshop Hanging basket maken waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een eigen hanging basket maakt met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 20 planten en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 4 deelnemers (huidige RIVM regel). Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Plantendag Voorjaar Kalmthout

Plantendag Voorjaar Kalmthout

Op zondag 18 april vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Voorjaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand aanwezig zijn en een breed assortiment bijzondere vaste planten voor zon of schaduw, diverse soorten Salvia’s en bijzondere kuipplanten meenemen. Op deze oudste plantenbeurs van België bieden ca. 35 kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Oktober

Workshop Winterbasket maken

Workshop Winter Hanging Basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten, zoals Viooltjes, Hebe, Skimmia, Sedum en Hedera. De kleurstelling is wit, paars en lila met wintergroene accenten. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 15 planten en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken. Na de workshop is er gelegenheid tot bezoek van onze kwekerij en eventuele aanschaf van planten. Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Alle workshops zijn vol. Er kan niet meer worden ingeschreven.

Plantendag Najaar Kalmthout

Plantendag Najaar Kalmthout

Het najaar is een ideaal plantseizoen. Tijdens de plantendag in het Arboretum van Kalmthout op zondag 3 oktober ontmoet u in één keer de beste plantenkwekers uit België, Nederland en Duitsland. Ze brengen een variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Ook Kwekerij Morning Glory neemt deel aan deze plantendag. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Bezoek tuinclubs en tuinverenigingen aan Kwekerij Morning Glory

Wij ontvangen op afspraak ook tuinclubs. Bezoek aan onze kwekerij met rondleiding is vanaf eind april mogelijk. In de maanden april en mei zijn tuinclubsbezoeken alleen mogelijk buiten onze openingstijden. Vanaf juni kunnen afspraken eventueel ook op onze openingsdagen plaatsvinden. Heeft u interesse in een bezoek aan onze kwekerij met uw tuinclub? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl.