Openingstijden Kwekerij Morning Glory 2020

Start seizoen vaste planten en Helleborussen zaterdag 29 februari

Vanaf zaterdag 29 februari kunt u bij ons terecht voor vaste planten voor zowel zon als schaduw en voor Helleborussen.
Vanaf zaterdag 29 februari tot en met zaterdag 18 april zijn wij iedere zaterdag geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Start voorjaarsseizoen zaterdag 25 april

Vanaf zaterdag 25 april kunt u bij ons ook terecht voor de eenjarige zomerbloeiers en zomer hanging baskets.
Wij zijn vanaf zaterdag 25 april tot en met zaterdag 28 november iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Start seizoen Pelargoniums, eenjarige zaailingen en eetbare planten donderdag 14 mei

Vanaf donderdag 14 mei vindt u bij ons ook een ruime keuze van onze zelf gestekte Pelargoniums, eenjarige zaailingen, zoals Nicotiana’s en Cosmea’s, eenjarige klimmers, zoals Ipomoea ‘Heavenly Blue’ en eetbare planten, zoals Tomaten, Koolsoorten, Oost-Indische Kers en Basilicum.

Ook op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, zijn wij geopend van 10.00 – 16.00 uur.

U kunt bij ons ook met pin betalen.


Programma 2019 – (programma 2020 volgt in februari 2020)

Maart

Helleborus Show

Helleborus show

Vanaf zaterdag 1 maart zal van 10.00 tot 16.00 uur bij Kwekerij Morning Glory het mooie assortiment Helleborussen van Ellen Akerboom te zien en te koop zijn. Het assortiment bestaat uit de Pretty Ellen types (enkelbloemig) en de Double Ellen (gevuldbloemig). Voor de verkoop van de Helleborussen richten wij op onze kwekerij een aparte ruimte in. Overige delen van onze kwekerij zijn tijdens dit voorseizoen gesloten en verkoop van andere planten dan de Helleborussen is niet mogelijk in verband met onze voorbereidingen en opkweek van het assortiment voor het nieuwe seizoen. De kwekerij gaat weer volledig open op zaterdag 25 april. Lees meer.

Maart

Schaduwplanten weekend

Op 23 en 24 maart vindt bij de Botanische Tuinen Utrecht het jaarlijkse Voorjaarsweekend Tuinplezier plaats, dat dit jaar geheel in het teken staat van schaduwplanten. Kwekerij Morning Glory zal met een brede collectie schaduwplanten tijdens dit plantenweekend aanwezig zijn. Een klein tipje van de soorten die wij meenemen: Aconitum hemsleyanum ‘Red Wine’, Anemonopsis macrophylla ‘White Swan’, Anemonopsis macrophylla ‘Pleniflora’, Calanthe reflexa, Chimaphila maculata, Claytonia virginica, Disporum sessile ‘Awa No Tsuki’, Paris japonica, Polygonatum ‘Black Jade’, Polygonatum odoratum ‘Ama no gawa’, Pteridophyllum racemosum, Sanguinaria canadensis ‘Sparkling Pink’, Syneilesis palmata, Syneilesis palmata ‘Kikko’ en Tricyrtis affinis ‘Karasuba’. Meer informatie over het Voorjaarsweekend Tuinplezier vindt u op de website van de Botanische Tuinen Utrecht.

April

Workshop hanging basket maken

Workshops Hanging basket maken

Een hanging basket maken waar u van het voorjaar tot het najaar van kunt genieten? Dat kan tijdens onze workshop Hanging basket maken waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een eigen hanging basket maakt met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 20 planten, baskethouder voor transport en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

U kunt zich aanmelden voor de volgende data:

Zaterdag 6 april – 10.00 tot 12.00 uur – Bonte basket – VOL

Zaterdag 6 april – 14.00 tot 16.00 uur – Paars Blauw Wit basket – VOL

Zondag 7 april – 10.00 tot 12.00 uur – Pastel basket – VOL

Woensdag 10 april – 10.00 tot 12.00 uur – Paars Blauw Wit basket – VOL

Woensdag 10 april – 14.00 tot 16.00 uur – Pastel basket – VOL

Vrijdag 12 april – 10.00 tot 12.00 uur – Paars Blauw Wit basket – VOL

Zaterdag 13 april – 10.00 tot 12.00 uur – Pastel basket – VOL

April

Plantendag Voorjaar Arboretum Kalmthout

Kalmthout Plantendag Voorjaar

In het Arboretum Kalmthout wordt op zondag 14 april 2019 van 10.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Plantendag Voorjaar gehouden. Op deze oudste plantenbeurs van België vindt u een verscheidenheid aan kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland met veel bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten.  Kwekerij Morning Glory zal deelnemen aan deze plantendag met een groot en divers assortiment vaste planten, meerjarige vorstgevoelige planten, Salvia’s en Pelargoniums.
Heeft u plantenwensen en bezoekt u die dag de Plantendag, dan kunt u ons mailen met het verzoek de gevraagde planten mee te nemen. Bestellingen kunnen opgegeven worden via info@kwekerijmorningglory.nl. Meer informatie over de Kalmthout Plantendag Voorjaar vindt u op de website van het Arboretum.

Mei

Tuinevenement Gardenista

Tuinevenement Gardenista

De vereniging KMTP/Groei & Bloei organiseert van 15 tot en met 19 mei voor het eerst het buitenevenement Gardenista op het landgoed van Kasteel Ophemert. Kwekerij Morning Glory zal tijdens deze dagen aanwezig zijn met een stand. Naast groenexperts, gerechtjes onder andere uit de eigen moestuin, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar u inspiratie kunt opdoen voor uw tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag. Gedurende vijf bijzonder groene dagen worden jong en oud op actieve wijze geïnspireerd met wat je met groen kunt doen. Meer informatie vindt u op de website van Gardenista.
De kwekerij is ook gewoon geopend.

Juni

Internationale Kwekerijdagen Bingerden

Internationale kwekerijdagen Bingerden

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni 2019 neemt kwekerij Morning Glory weer deel aan de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden. De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving. Voor openingstijden en meer informatie verwijzen wij u naar de website van Bingerden. Tijdens de Bingerden-dagen is de kwekerij ook gewoon geopend.

September

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Op zaterdag 7 september 2019 van 10.00 – 16.30 uur vindt de jaarlijkse Plantenverkoopdag plaats in de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht. Kwekerij Morning Glory is aanwezig met een selectie uit ons brede plantenassortiment. Op de Plantenverkoopdag bieden zo’n 60 standhouders een keur aan vaste planten, rotsplanten, bloembollen, schaduwplanten en kuipplanten aan. Meer informatie over de Plantenverkoopdag vindt u op de website van de Botanische Tuinen van Utrecht. Kwekerij Morning Glory is op zaterdag 7 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

September

De Hortus Amsterdam Najaarsmarkt

Najaarsmarkt in De Hortus Amsterdam

De Hortus Amsterdam organiseert op 21 en 22 september 2019 van 10.00 – 17.00 uur haar jaarlijkse Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen. Chris Tilanus van Kwekerij Morning Glory is ook met een stand op de najaarsmarkt aanwezig voor de verkoop van najaarsplanten en bijzondere vaste planten. Meer informatie is te vinden op de website van De Hortus. De kwekerij is zaterdag 21 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

September

Tuinbeurs Paleis Het Loo

Tuinbeurs Paleis Het Loo

Op 28 en 29 september vindt op Paleis Het Loo weer de Tuinbeurs plaats. Kwekerij Morning Glory zal dat weekend met een stand aanwezig zijn. Tijdens de Tuinbeurs presenteren en verkopen diverse leveranciers van de tuinen van Paleis Het Loo hun producten. Ook aan ‘groene’ informatie ontbreekt het niet. Van bestrijdingsmiddelen en tijdschriften tot diverse hoveniers en netwerken. Meer informatie over deze Tuinbeurs vindt u op de website van Paleis Het Loo.
De kwekerij is op zaterdag 28 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Oktober

Kalmthout Plantendag Najaar

Plantendag Najaar Arboretum Kalmthout

Op zondag 6 oktober 2019 vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Najaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand aanwezig zijn en een breed assortiment bijzondere vaste planten voor zon of schaduw, diverse soorten Salvia’s en bijzondere kuipplanten meenemen. Op deze oudste plantenbeurs van België bieden ca. 35 kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Die dag worden ook gratis rondleidingen door de arboretumtuin georganiseerd. Meer informatie vindt u op de website van Arboretum Kalmthout.

Oktober

Workshop Winterbasket maken

Workshop Winter Hanging basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten, zoals Viooltjes, Hebe, Skimmia en Hedera. De kleurstelling is wit, paars, lila met wintergroene accenten. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 15 planten, baskethouder voor transport en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Na de workshop is er gelegenheid tot bezoek van onze kwekerij en eventuele aanschaf van planten. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

Data workshops Winter Hanging basket maken

Zaterdag 5 oktober van 10.00 – 12.00 uur – VOL

Zaterdag 12 oktober van 10.00 – 12.00 uur – VOL

Woensdag 16 oktober van 10.00 – 12.00 uur – nog 2 plekken vrij

Zaterdag 19 oktober van 10.00 – 12.00 uur – VOL

Woensdag 23 oktober van 10.00 – 12.00 uur –  nog 1 plek

Zaterdag 26 oktober van 10.00 – 12.00 uur – VOL

Bezoek tuinclubs en tuinverenigingen aan Kwekerij Morning Glory

Wij ontvangen op afspraak ook tuinclubs. Bezoek aan onze kwekerij met rondleiding is in de maanden april en mei alleen mogelijk buiten onze openingstijden. Heeft u interesse in een bezoek aan onze kwekerij met uw tuinclub? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl.