– 7 april 20120 –

Gewijzigde openingstijden Kwekerij Morning Glory tot en met 1 juni 2020

Tijdens deze coronaperiode verruimen wij onze openingstijden, in ieder geval tot en met 1 juni, om gedoseerd bezoek nog beter te realiseren. Zo zijn we 2e Paasdag en 2e Pinksterdag ook geopend en zijn we na 25 april van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur geopend. Lees meer.

– 7 april 20120 –

Eenjarige zomerbloeiers op kleur

Vanaf 25 april vindt u bij ons weer een enorme keuze aan eenjarige zomerbloeiers om potten, bakken en baskets mee te vullen. Ze staan op kleur bij elkaar. Er zijn weer veel nieuwe soorten. Lees meer.

– 7 april 2020 –

Zomer hanging baskets

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u vanaf 25 april een groot assortiment hanging baskets. De hanging baskets worden gevuld met eenjarige zomerbloeiers, die vanaf mei tot in de nazomer doorbloeien. Lees meer.

– 30 maart 2020 –

Onze huisregels tijdens coronaperiode

Ook wij respecteren de richtlijnen van het RIVM in het kader van Corona. Wij willen u daarom informeren over onze huisregels tijdens deze periode. Lees meer.

– 19 maart 2020 –

Epimediums

Epimedium, ook bekend onder de naam Elfenbloempje, zien we steeds vaker in tuinen staan. Het is een winterharde plant voor de plekjes in de halfschaduw of schaduw. Er zijn vele soorten bij ons te vinden. Lees meer.

– 3 maart 2020 –

Vroege voorjaarsbloeiers

Het voorjaar in huis (en buiten het huis) halen. Wie wil dat niet? Binnenshuis kan dat met bloemen, maar ook buiten in de tuin kan dat door vroege voorjaarsbloeiers te planten. Op onze kwekerij hebben wij genoeg keuze daarvoor. Lees meer.

– 3 maart 2020 –

Inspiratie opdoen met ons nieuwe assortiment

Het is nog vroeg in het groenseizoen van 2020, maar het is toch al leuk om inspiratie op te doen voor de tuin. U kunt alvast een aantal plantenlijsten bekijken om idee op te doen. Lees meer.

– 11 februari 2020 –

Japanse planten

Wellicht hoort u wel eens de term ‘Planten uit Japan’ of ‘Japanse planten’. Het assortiment dat daar vandaan komt is voor de fanatieke ‘planthunter’ een ware aanvulling op het gangbare assortiment. Lees meer.

– 11 februari 2020 –

Bolgewassen voor de schaduw

Vanaf begin maart hebben wij een leuk aanvullend assortiment bolgewassen van Corydalis, Erythronium en Fritillaria. En ook al is het geen bolgewasje, we hebben ook veel verschillende bosanemoontjes. Lees meer.

– 10 februari 2020 –

Helleborus show op onze kwekerij van Double Ellen en Pretty Ellen selecties

Vanaf zaterdag 29 februari kunt u iedere zaterdag bij ons terecht voor de verkoop van de Helleborussen van kweker Ellen Akerboom. Lees meer.

– 10 februari 2020 –

Data workshops Zomer Hanging Basket maken

Van 5 april tot en met 18 april geven wij weer diverse workshops voor het maken van een zomer hanging basket. U kunt kiezen uit drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. Lees meer.

– 21 oktober 2019  –

Bijzondere Klimhortensia’s, Fatsia’s en Magnolia

U vindt bij ons nu ook bijzondere klimhortensia’s. Ook hebben wij nu meer soorten Fatsia’s en is Magnolia grandiflora ‘Little Gem’ nieuw bij ons. Lees meer.

– 21 oktober 2019  –

Oktoberkleur in de vaste planten border

Wilt u ook in het najaar bloeiende vaste planten in uw tuin, dan zijn er genoeg soorten die daarvoor geschikt zijn. We geven u wat voorbeelden. Lees meer.

– 10 september 2019 –

Winter hanging baskets en winterplanten voor potten, bakken en baskets

Vanaf donderdag 26 september vindt u bij ons weer een ruime keuze aan zelfgemaakte winter hanging baskets in diverse kleurthema’s. Ook hebben wij dan veel soorten bloeiende en groenblijvende winterplanten voor potten, bakken en baskets. Lees meer.

– 10 september 2019  –

Plantendag Najaar Kalmthout

Op zondag 6 oktober vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Najaar plaats, de oudste plantenbeurs van België. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand met bijzondere vaste planten voor zon of schaduw, kuipplanten en diverse soorten Salvia’s aanwezig zijn. Lees meer.

– 10 september 2019  –

Tuinbeurs op Paleis Het Loo

Op 28 en 29 september vindt op Paleis Het Loo weer de Tuinbeurs plaats. Kwekerij Morning Glory zal dat weekend met een stand aanwezig zijn. Wij nemen onder andere diverse Salvia’s, winterplanten en bijzondere vaste planten mee. Lees meer.

– 10 september 2019  –

Najaarsplantenmarkt in De Hortus Amsterdam

De Hortus Amsterdam organiseert op 21 en 22 september haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Op deze markt treft u onder andere diverse kwekers aan, plantverenigingen en kramen met ambachtelijke voedingswaren. Ook Kwekerij Morning Glory zal aanwezig zijn met een stand. Lees meer.

– 9 augustus 2019  –

Kuipplanten gedijen nu op hun best

De kuipplantenliefhebber treft bij ons een zeer divers assortiment van exoten aan. Wat bloei betreft komen ze vanaf augustus tot hun recht.We noemen een aantal soorten die op dit moment bloeien. Lees meer.

– 9 augustus 2019  –

Bladbegonia’s in wonderschone varianten

Het lijken wonderen van de natuur. De oogstrelende kleuren en bladpatronen van onze nieuwe collectie bladbegonia’s, die wij als kleine plantjes uit Engeland haalden en verder hebben opgekweekt. Lees meer.

– 7 augustus 2019 –

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Op zaterdag 7 september is Kwekerij Morning Glory met een stand aanwezig tijdens de Pantenverkoopdag in de Botanische Tuinen Utrecht. Op deze dag wordt een breed plantensortiment aangeboden. Lees meer.

– 28 juli 2019  –

Workshops Winter Hanging basket maken in oktober

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops in oktober waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten. Lees meer.

– 2 juli 2019  –

Agapanthus: een genot voor het oog

Bij een bezoek aan onze kwekerij kan niemand ze over het hoofd zien; de reusachtig hoge Agapanthussen ‘White Heaven’ met hun enorme witte bloemen. Voor de Agapanthusliefhebbers hebben we verschillende varianten staan. Lees meer.

– 2 juli 2019  –

Rijkbloeiende Salvia’s

Op onze kwekerij treft u een zeer grote collectie Salvia’s aan. Wij hebben zo’n 140 moederplant Salvia’s waar wij van stekken. U vindt bij ons onder andere Salvia ‘Mystic Spire’, Salvia ‘Amistad’, Salvia ‘Amethyst Lips’, Salvia ‘Nachtvlinder’ en Salvia guaranitica ‘Black and Blue’. Lees meer.

– 2 juli 2019  –

Bijzondere planten ontdekken

Sommige planten hebben een wat langere kweekperiode nodig en zijn daarom niet direct bij opening van ons seizoen klaar voor verkoop. Per week bekijken we wat genoeg ontwikkeld is om beschikbaar te stellen. Zo is er telkens voor u als bezoeker wat nieuws te ontdekken. Lees meer.

– 3 juni 2019 –

Kleinfruit en kruiden

Wilt u ook fruit of kruiden uit eigen tuin? Wij hebben heerlijke eetbare planten, zoals Kruisbes, Aalbes, Braam, Framboos, Amerikaanse Bosbes, Vijg, Kiwi, Vlierbes, Druif, Aardbei, Kardoen, Bieslook, Peterselie, Salie, Tijm, Rozemarijn en Oregano. Lees meer.

– 3  juni 2019 –

Internationale kwekerijdagen Bingerden 2019

Op 14, 15 en 16 juni 2019 worden de Internationale Kwekerijdagen Bingerden gehouden. Kwekerij Morning Glory zal ook weer met een selectie van onze plantencollectie aanwezig zijn. Bekijk ook de video. Lees meer.

– 3 juni 2019 –

Kleurenpracht met Coleus

We hebben aan onze Coleuscollectie nieuwe varianten toegevoegd met wel heel bijzondere bladpatronen. Coleus is tijdens de zomer en nazomer geschikt als perkplant in de border of in een pot, zowel als solitair als in plantpotcombinaties. Lees meer.

– 3 juni 2019 –

Klimplanten

Tot ons assortiment hoort ook een variëteit aan klimplanten. Eenjarige, vorstgevoelige en vaste soorten. Ieder met zijn specifieke eigenschappen in groei, bloei en standplaats. Lees meer.

– 29 april 2019 –

Eenjarige bloeiende zaailingen

Ieder jaar vindt u bij ons vanaf de tweede helft van mei een zeer divers assortiment eenjarige bloeiende zaailingen. Zo hebben wij onder andere diverse soorten Cosmos, Nicotiana, Tagetes, Cerinthe, Salvia’s, Zinnia’s, Lathyrus en Agastache. Lees meer.

– 29 april 2019 –

Eetbare planten

Dit seizoen hebben we diverse eetbare gewassen gezaaid. Voor ons nieuwe of onbekende gewassen en met een bijzondere look of afkomst. Lees meer.

– 29 april 2019 –

Pelargoniums voor de Pelargoniumliefhebber

Wist u dat wij ruim 200 verschillende moederplanten Pelargonium hebben? Ieder voorjaar en najaar nemen wij daar stek van, laten ze wortelen op onze verwarmde ‘kraamtafel’ en zijn ze na het overpotten voor u verkrijgbaar. Lees meer.

– 29 april 2019 –

Biologische bestrijding

Een paar luisjes op planten in onze kassen is niet schadelijk voor planten maar als het er teveel worden moeten ook wij met gepaste maatregelen ingrijpen. Om de juiste balans te krijgen in de kas werken we voornamelijk door natuurlijke opruimers van luis in te zetten. Lees meer.

– 16 april 2019 –

Grote collectie bijzondere schaduwplanten

Dit jaar zijn we gestart met een vaste schaduwplanten assortiment van enkele honderden soorten. Lees meer.

– 15 april 2019 –

Bijzondere vaste planten collectie flink uitgebreid

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u ook ruim 1600 soorten bijzondere vaste planten voor de zon of voor de schaduw. Lees meer.

– 22 oktober 2017 –

Tuinvlogger Loes Langendijk over de Winter Hanging Basket

Tuinvlogger Loes Langendijk bezocht onlangs onze kwekerij en maakte voor Libelletv.nl een vlog over hoe je met een winter hanging basket kleur brengt in de tuin tijdens de winter. Lees meer.

– 15 juli 2017 –

Hanging basket snoeien. Hoe doe je dat?

De hanging baskets die wij in het voorjaar maken zijn gevuld met eenjarige zomerbloeiers die vanaf mei tot en met de nazomer door groeien en bloeien. Om een mooie doorgroei te stimuleren is het raadzaam uw hanging basket te knippen. Doe dit wekelijks bij de 3 tot 5 langste ranken en knip deze tot 5 á 10 cm af. Lees meer.

– 16 juni 2017 –

Kwekerij Morning Glory wint hoofdprijs tijdens Bingerden 2017

Kwekerij Morning Glory heeft tijdens de Internationale Kwekerijdagen 2017 op Bingerden de Eugénie van Weede Prijs gewonnen voor onze stand. Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Lees meer.