Corydalis

– 12 februari 2024 – Corydalis is een weinig geziene vaste plant met helmbloemen in prachtige kleuren. Bloeit vanaf het voorjaar en gaat met tussenpozen de hele zomer door. U vindt bij ons een grote keuze. Lees meer.

Ranunculus

– 12 februari 2024 – Nog zo’n fijne vroegbloeier: Ranunculus ficaria (Speenkruid). Bloeit in het voorjaar met enkele of dubbele gele, witte of (bij uitzondering) groene bloemen en wordt zo’n 10 cm hoog. Lees meer.

Erythronium

– 12 februari 2024 – Ze knallen in het voorjaar ineens uit de grond. Eerst met het blad, gevolgd door de klokvormige bloemen die op mooie rechte stengels staan. Erythronium (Hondstand) is een prachtig bolgewas. Lees meer.

Bolgewassen voor de schaduw

– 12 februari 2024 – Wie kent ze niet? De vroege voorjaarsbolgewassen die met hun diverse vrolijke tintjes het voorjaar aankondigen. Bij ons vindt u de bolgewassen Eranthis, Leucojum, Corydalis en Erythronium. Lees meer.

Cyclamen coum

– 12 februari 2024 – Cyclamen coum bloeit rijk in de nawinter en het begin van het voorjaar in witte, roze, paarse of magentakleurige bloemen. Het ronde blad varieert van groen tot grijs en is decoratief door de vaak aanwezige marmering. Lees meer.

Helleborussen Pretty Ellen en Double Ellen

– 12 februari 2024 – Vanaf zaterdag 24 februari hebben wij weer de Helleborusafdeling ingericht op onze kwekerij en starten wij met de verkoop van de Helleborussen van Helleboruskweker Ellen Akerboom. Lees meer.

Workshops Zomerbasket

– 12 februari 2024 – In de eerste helft van april geven wij weer workshops voor het maken van een rijk gevulde zomer hanging basket. U kunt kiezen uit drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. Lees meer.

Vaste Begonia

– 17 oktober 2023 – Begonia grandis (Vaste Begonia) komt van oorsprong voor in China. Heeft mooi blad, waartussen in de loop van de zomer lange, sierlijk gebogen bloemstengels verschijnen die bezet raken met geurende bloemen. Lees meer.

Isodon

– 17 oktober 2023 – Isodon is een opvallende verschijning, zowel qua plantopbouw, maar ook door de luchtige bloeiwijze in de nazomer en het najaar. De plant houdt van een niet te droge plek in de halfschaduw. Lees meer.

Cimicifuga

– 17 oktober 2023 – Cimicifuga is een echte bijenplant en houdt van een halfschaduw standplaats in de border. Het is een prachtige statige plant met bloei met grote wit tot crèmekleurige bloemaren, die heerlijk zoet geuren. Lees meer.

Botanische Impatiens

– 17 oktober 2023 – De botanische Impatiens is een mooie bladplant met in het najaar bloei met buisvormige bloemen. Bij de eerste vorst sterft de plant bovengronds af, maar met een goed winterdek loopt de plant in het voorjaar weer uit. (Half)schaduw op een beschutte vochtige plek. Lees meer.

Winterbaskets en winterplanten

– 12 september 2023 – Vanaf 28 september 2023 vindt u bij ons weer een ruime keuze aan winter hanging baskets in diverse kleurthema’s. Ook hebben wij dan veel soorten bloeiende en groenblijvende winterplanten voor potten, bakken en baskets. Lees meer.

Plantendag Najaar Kalmthout

– 12 september 2023 – Op zondag 1 oktober 2023 vindt weer de Plantendag Najaar plaats in het Arboretum Kalmthout met tientallen kwekers uit België en omstreken. Kwekerij Morning Glory neemt deel aan deze plantendag. Lees meer.

Herfstanemoon

– 12 september 2023 – Wilt u tot ver in het najaar kleur in uw tuin? Dan zijn herfstanemonen een leuke keuze. U vindt bij ons heel veel soorten. Enkelbloemig en dubbelbloemig in wit en tinten roze. Lees meer.

Nazomerbloeiende kuipplanten

– 12 september 2023 – Veel van de meerjarige vorstgevoelige planten, ook wel kuipplanten genoemd, komen vanaf de late zomer echt goed op gang. U vindt bij ons een divers assortiment bijzondere kuipplanten. Lees meer.

Tricyrtis

– 11 september 2023 – Tricyrtis (Paddelelie) komt van oorsprong vooral uit Japan en valt op door de bijzonder gevormde gespikkelde bloemen die in de nazomer en het najaar verschijnen. U vindt bij ons vele soorten. Lees meer.

Bladplanten

– 10 september 2023 – De tuinborder wordt vaak graag gevuld met bloeiende planten, maar ook bladplanten zijn een ware aanvulling op het geheel van de tuin. We geven u wat voorbeelden die u ook op onze kwekerij kunt terugvinden. Lees meer.

Liefhebbersmarkt Botanische Tuinen Utrecht

– 29 augustus 2023 – Op zaterdag 2 september 2023 staat Kwekerij Morning Glory met een stand tijdens de Liefhebbersplantenmarkt in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. Bijna 90 (inter)nationale standhouders nemen hieraan deel. Lees meer.

Kleinbloemige Clematissen

– 16 augstus 2023 – Op onze kwekerij vindt u veel soorten kleinbloemige Clematissen, de Clematis viticella types. Deze hebben wat kleinere bloemen, maar bloeien langer en de bloemen gaan vaak langer mee. Lees meer.

Siergrassen

– 10 september 2023 – In de nazomer en het najaar zijn siergrassen op hun mooist.  Ze zijn er in vele hoogtes, in verschillende bladtinten en bloeiend met witte tot bruine aartjes. Te planten als solitair of in een groep. Lees meer.

Asters

– 16 augustus 2023 – Voor wie naar kleur zoekt in de nazomer en het najaar zijn asters een mooie aanwinst als vaste plant in de border. De aster bloeit lang met veel bloemen, waardoor u direct kleur in uw tuin heeft. Lees meer.

Nazomerbloeiers

– 12 augustus 2023 – Kan uw tuin in de nazomermaand nog kleur gebruiken? Dan is er veel mogelijk voor zonnige of schaduwrijke plekken. Denk daarbij aan Aster, Anemone, Sedum en Cyclamen. Lees meer.

Crocosmia

– 4 augustus 2023 – Wilt u op een zonnige plek een verticaal accent aanbrengen in de border? Dat kan goed met Crocosmia, die in de zomer en nazomer bloeit met felgekleurde gele, rode of oranje bloemen. Lees meer.

Bijenplanten

– 31 juli 2023 – Vlinders en bijen naar uw tuin, balkon of terras lokken, kan door de juiste beplanting te gebruiken. We geven u wat suggesties voor bijen- en vlinderplanten, waarmee u zeker succes zult hebben in de insectenwereld. Lees meer.

Persicaria

– 31 juli 2023 – Persicaria amplexicaulis (Duizendknoop) is een forse bossige plant die in de zomer en het najaar bloeit met bloemaren in tinten van wit, rood of roze. Op onze kwekerij vindt u de veel selecties. Lees meer.

Workshops Winterbaskets

– 31 juli 2023 – Zelf een winterbasket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops in oktober waarin u onder begeleiding en volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten. Lees meer.

Zomerbloeiende schaduwplanten

– 31 juli 2023 – Wilt u in uw schaduwborder bloeiende planten verwerken die zomers bloeien? U vindt op onze kwekerij een verscheidenheid aan soorten die daar geschikt voor zijn. Lees meer.

Rijkbloeiende Salvia’s

– 28 juni 2023 – Wanneer u in juni of in de maanden daarna op onze kwekerij binnenkomt, zullen de kleurrijke Salvia’s u niet kunnen ontgaan. We hebben een grote collectie in heel veel tinten. Lees meer.

Veronicastrum

– 28 juni 2023 – Voor wie op een zonnige of halfzonnige plek hoge beplanting in de border wil, is Veronicastrum virginicum (Ereprijs) een prachtige keuze. Met hun hoge bloei op stevige stengels geven ze een leuk hoog accent. Lees meer.

Vaste planten te kust en te keur

– 28 juni 2023 – De grote keuze binnen ons assortiment vaste planten maakt dat we ook daarover kreten horen als: “Het is hier net een snoepwinkel” en “Wat is er veel, dat bekijk je niet even”. Lees meer.

Canna’s

– 28 jui 2023 – Met zijn opgaande groeiwijze brengt de Canna rust en structuur in de tuin. De prachtige bladeren variëren in kleur van groen tot rood en purper. Daartussen komt in de zomer een fraai gevormde bloem in tinten geel, rood of oranje. Lees meer.

Botanische Salvia’s

– 28 juni 2023 – Ook van de botanische Salvia’s vindt u een divers assortiment op onze kwekerij. Dit type Salvia is een late zomerbloeier en moet in de winter vorstvrij worden overwinterd. Lees meer.

Vaste plant Geranium

– 12 juni 2023 – Voor iedere tuinborder is de vaste plant Geranium (Ooievaarsbek of Tuingeranium) een welkome aanvulling. Er zijn soorten die beter gedijen op een zonnige plek, maar ook diverse soorten die van een meer schaduwrijke plek houden. Lees meer.

Astrantia’s

– 12 juni 2023 – Astrantia (Zeeuws Knoopje) bloeit met schermvormige bloemen en is een perfecte plant voor een plek in de halfzon of zon. Er zijn veel soorten met een bloei in wit tot roze tot donkerrood. Lees meer.

Varens

– 12 juni 2023 – Varens zijn een opvallende groep planten voor halfschaduw of schaduwrijke borders. Tussen andere planten zorgen ze voor rust en zorgen ze ervoor dat de bloeiende planten mooier uitkomen. Lees meer.

Arisaema

– 12 juni 2023 – Arisaema is een knolgewas dat in het voorjaar begint uit te lopen en in de voorzomer zijn opmerkelijke bloem toont. Arisaema is een bosplant en moet daarom op een vochtige beschaduwde plek worden geplant of in een pot gezet. Lees meer.

Klimplanten

– 12 juni 2023 – Tot ons assortiment hoort ook een variëteit aan klimplanten. Eenjarige, vorstgevoelige en vaste soorten. Ieder met zijn specifieke eigenschappen in groei, bloei en standplaats. Lees meer.

Hanging basket snoeien. Hoe doe je dat?

– 12 juni 2023 – Onze zomerbaskets zijn gevuld met eenjarige zomerbloeiers, die vanaf mei tot en met de nazomer door groeien en bloeien. Om een mooie doorgroei te stimuleren is het raadzaam uw basket te knippen. Lees meer.

Vorstgevoelige Salvia’s

– 2 juni 2023 – Vorstgevoelige Salvia’s worden door velen bij ons aangeschaft om van mei tot en met het najaar te genieten van de zeer rijke bloei. U vindt bij ons Salvia ‘Mystic Spires’, Salvia ‘Amistad’, Salvia ‘Love and Wish’ en nog veel meer soorten. Lees meer.

Schermbloemige zomerbloeiers

– 1 juni 2023 – Liefhebber van natuurlijk tuinieren voor een zonnige standplaats? Dan horen eenjarige of vaste schermbloemige zomerbloeiers zeker in uw pot of border thuis. De platte bloemschermen zijn de ideale landingsplatforms voor insecten. Lees meer.

Voor de kuipplantenliefhebber

– 11 mei 2023 – Behalve een ruime collectie bloeiende kuipplanten vindt u bij ons ook prachtige bladsoorten. De kuipplantenliefhebber treft bij ons ieder jaar vanaf half mei een divers assortiment aan. Lees meer.

Pelargoniums

– 8 mei 2023 – Voor de liefhebbers van Pelargoniums hebben wij ieder jaar vanaf half mei een divers assortiment. We onderscheiden de volgende groepen: Geur Pelargonium, Zonale (staande) Pelargonium en de Species (Botanische Pelargoniums). Lees meer.

Eenjarige bloeiende zaailingen

–  8 mei 2023 – Ieder jaar hebben wij vanaf half mei een zeer divers assortiment eenjarige zomerbloeiende zaailingen met onder andere diverse soorten Cosmos, Nicotiana, Tagetes, Cerinthe, Didiscus, Ammi, Zinnia, Ipomoea en Lathyrus. Lees meer.

Eetbare planten

– 8 mei 2023 – Op zoek naar kruidenplanten? U vindt bij ons een leuke keuze, zoals Munt, Origanum en Tijm. Vanaf half mei hebben wij eenjarige eetbare zaailingen, zoals Basilicum en Aubergine. Alles onbespoten. Lees meer.

Allium

– 8 mei 2023 – Allium (Sierui) houdt van een zonnige of halfzonnige standplaats en is een echte vlinderplant. Bloei is in de (voor)zomer met bolvormige bloemen op hoge stengels. U vindt bij ons diverse soorten. Lees meer.

Agapanthus

– 8 mei 2023 – Op onze kwekerij vindt u tientallen soorten Agapanthus. Uiteraard zijn er blauwbloeiende en witte, maar we hebben ook paarsbloeiende, blauwwitte  en bontbladige varianten. Lees meer.

Nemesia

– 29 april 2023- Nemesia is een eenjarige zomerbloeier die lang en rijk bloeit met lipbloemen in vrolijke tintjes. De bloemetjes hebben ook een heerlijke geur. U vindt bij ons onder andere Nemesia Lychee, Nemesia ‘Berry Delight’ en Nemesia ‘Anona’. Lees meer.

Zomer hanging baskets

– 15 april 2023 – Op onze kwekerij vindt u vanaf 22 april een groot assortiment zomer hanging baskets. Deze hebben wij gevuld met veel soorten eenjarige zomerbloeiers, die vanaf mei tot in de nazomer doorbloeien. Lees meer.

Eenjarige zomerbloeiers op kleur

– 15 april 2023 – Vanaf 22 april vindt u bij ons weer een enorme keuze aan eenjarige zomerbloeiers, zoals Petunia, Verbena, Calibrachoa, Diascia, Nemesia en Bidens om potten, bakken en baskets mee te vullen. Ze staan op kleur bij elkaar. Lees meer.

Epimedium

– 11 april 2023 – Epimedium, ook bekend onder de naam Elfenbloempje, zien we steeds vaker in tuinen staan. Het is een winterharde plant voor de plekjes in de halfschaduw of schaduw. Er zijn vele soorten bij ons te vinden. Lees meer.

Polygonatum

– 11 april 2023 – Polygonatum (Salomonszegel) is een sierlijke langzaam groeiende bosplant die voorkomt in de bossen van Europa, Azië en Amerika. In ons land zien we ze ook in heemparken. Wij hebben veel soorten in ons assortiment. Lees meer.

Japanse planten

– 11 april 2023 – Wellicht hoort u wel eens de term ‘Planten uit Japan’ of ‘Japanse planten’. Het assortiment dat daar vandaan komt is voor de fanatieke ‘planthunter’ een ware aanvulling op het gangbare assortiment. Lees meer.

Trillium

– 11 april 2023 – Trillium, ook wel Drieblad genoemd, heeft zijn oorsprong in de bossen van Noord-Amerika. In het voorjaar verschijnt bij de Trillium eerst het drietallig blad, waarna in de voorzomer de bloem daarboven komt te staan. Lees meer.

Pioenrozen

– 11 april 2023 – Paeonia (Pioenrozen) zijn prachtige planten die in de loop van enkele jaren een mooie pol vormen. Ze staan het liefst op een zonnige plek en bloeien in de voorzomer. Wij hebben een leuk assortiment voor u op onze kwekerij. Lees meer.

Plantendag Voorjaar Kalmthout

– 11 april 2023 – Op zondag 16 april vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Voorjaar plaats. Op deze plantenbeurs bieden tientallen kwekers een variatie van bijzondere tuinplanten aan. Kwekerij Morning Glory neemt ook deel. Lees meer.

Brunnera

– 11 april 2023 – Brunnera (Kaukasisch vergeet-mij-nietje) bloeit in het voorjaar met kleine blauwe of witte bloemetjes. De diverse bladtinten hebben een mooie sierwaarde. U vindt bij ons diverse soorten. Lees meer.

Bewust gekweekt

– 11 april 2023 – Wij werken alleen met natuurlijke bestrijding, maar gebruiken kunstmest als plantenvoeding. Net als meerdere kwekers werken wij dus volgens een soort tussenvorm, die wij Green Grown hebben genoemd. Lees meer.

Bosanemonen

– 21 maart 2023 – Anemone nemerosa (Bosanemoon) bloeit in het voorjaar en wordt zo’n 10 cm hoog. Het is een vaste plant die in de zomer afsterft om in het voorjaar weer uit te lopen. De volgende selecties vindt u bij ons. Lees meer.

Vaste planten voor de zon

– 14 maart 2023 – Hebt u een tuinborder waar een (groot) deel van de dag de zon op staat? Dan zijn er veel vaste planten die voor een zonnige of halfzonnige plek geschikt zijn. Op onze kwekerij vindt u daarvoor een groot assortiment. Lees meer.

Schaduwborder inrichten

– 14 maart 2023 – Heeft u een schaduwborder? Dan geven wij u tips hoe en met welke planten u deze kunt inrichten. Wij hebben ruim duizend soorten vaste planten voor de schaduw. Genoeg keuze dus. Lees meer.

Pulmonaria

– 14 maart 2023 – Pulmonaria (Longkruid) is een geweldige bladplant en bodembedekker. Ze bloeien in het voorjaar rijk met witte, blauwe of roze bloemen en trekken bijen aan. U vindt bij ons vele soorten. Lees meer.

Groenbloeiers

– 14 maart 2023 – Heel bijzonder is het toch wel wanneer planten groen bloeien. Voor wie op zoek is naar ideeën voor zo’n bijzondere groene border of plant, geven wij wat suggesties van groenbloeiers. Lees meer.

Plantenweekend Utrecht

– 14 maart 2023 – Op 25 en 26 maart 2023 staat Chris met een stand tijdens het Voorjaarsweekend Tuinplezier in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. De kwekerij is ook gewoon geopend. Lees meer.

Vroege voorjaarsbloeiers

– 13 februari 2023 – Al vroeg in het voorjaar kleur in de tuin hebben? Op onze kwekerij hebben wij genoeg keuze daarvoor. We noemen een aantal soorten waarmee u de lente dichterbij kunt halen. Lees meer.

Biologische bestrijding

Een paar luisjes op planten in onze kassen is niet schadelijk voor planten, maar als het er teveel worden moeten ook wij met gepaste maatregelen ingrijpen. Om de juiste balans te krijgen in de kas zetten wij dan natuurlijke opruimers in. Wij bespuiten onze planten niet. Lees meer.