– 23 februari 2021 –

Helleborus show van Double Ellen en Pretty Ellen selecties

Vanaf zaterdag 27 februari hebben wij weer de Helleborusshow ingericht op onze kwekerij en starten wij de verkoop van de Helleborussen van kweker Ellen Akerboom. Bestellingen afhalen en bezoek is mogelijk volgens afspraak. Lees meer.

– 23 februari 2021 –

Perfect voor de bostuin

Corydalis is een weinig geziene vaste plant met helmbloemen in prachtige kleuren. Bloeit vanaf het voorjaar en gaat met tussenpozen de hele zomer door. U vindt bij ons een grote keuze. Lees meer.

– 22 februari 2021 –

Vroege voorjaarsbloeiers

Al vroeg in het voorjaar kleur in de tuin hebben? Op onze kwekerij hebben wij genoeg keuze daarvoor. We noemen een aantal soorten waarmee u de lente dichterbij kunt halen. Lees meer.

– 22 februari 2021 –

Data workshops Zomer Hanging Basket maken

In de eerste helft van april geven wij weer diverse workshops voor het maken van een zomer hanging basket. U kunt kiezen uit drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. Lees meer.

– 3 november 2020 –

Novemberbloeiers

Tijdens een rondje fotografie op de kwekerij zijn er diverse vaste planten en kuipplanten te ontdekken die in deze periode van het najaar nog bloeien. Met stip bovenaan natuurlijk de vele Salvia’s, maar er zijn er meer. Lees meer.

– 29 september 2020 –

Anemone als fijne najaarsbloeier

Wilt u tot ver in het najaar kleur in uw border of op uw terras, dan zijn herfstanemonen een goede keuze. U vindt bij ons de allernieuwste Anemone ‘Frilly Knickers’ en Anemone ‘Summer Breeze’, maar er zijn nog meer Herfstanemonen te noemen. Lees meer.

– 29 september 2020 –

Varens voor de schaduwborder

Varens zijn een opvallende groep planten voor halfschaduw of schaduwrijke borders. Tussen andere planten zorgen ze voor rust en zorgen ze ervoor dat de bloeiende planten mooier uitkomen. Lees meer.

– 10 september 2020 –

Plantendag Najaar Arboretum Kalmthout

Op zondag 4 oktober vindt in het Arboretum Kalmthout de Plantendag Najaar plaats. Kwekerij Morning Glory zal daar met een stand aanwezig zijn met bijzondere vaste planten, Salvia’s en bijzondere kuipplanten. Lees meer.

– 5 september 2020 –

Winter hanging baskets en winterplanten voor potten, bakken en baskets

Vanaf donderdag 1 oktober vindt u bij ons weer een ruime keuze aan zelfgemaakte winter hanging baskets in diverse kleurthema’s. Ook hebben wij dan veel soorten bloeiende en groenblijvende winterplanten voor potten, bakken en baskets. Lees meer.

– 5 september 2020  –

Nazomerbloeiers voor de tuin

Kan uw tuin in de nazomermaand september nog kleur gebruiken? Dan is er veel mogelijk voor zonnige of schaduwrijke plekken. Denk daarbij aan Aster, Anemone, Sedum en Cyclamen. We maakten een fotorondje. Lees meer.

– 1 september 2020  –

Vrolijkheid in zomer en najaar

Voor wie naar kleur zoekt in deze tijd van het jaar zijn asters een mooie aanwinst als vaste plant in de border. De aster bloeit lang met veel bloemen, waardoor u direct veel kleur in uw tuin heeft. Wij hebben ruim 20 soorten. Lees meer.

– 1 september 2020  –

Grassen van hoog tot laag

Ze horen zeker thuis in een prairietuin en zijn er in vele hoogtes, in verschillende bladtinten en bloeiend met witte tot bruine aartjes: de grassen. Sinds vorig jaar behoren de grassen als plantgroep ook tot ons vaste assortiment. Lees meer.

– 1 september 2020  –

Voor een verticaal accent

Wilt u op een zonnige plek in de border een mooi verticaal accent aanbrengen? Dat kan uitstekend met Crocosmia, een Zuid-Afrikaanse knolgewas met zwaardvormige bladeren die in de zomer en nazomer bloeit met felgekleurde gele, rode of oranje. Lees meer.

– 6 augustus 2020  –

Workshops Winter Hanging basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops in oktober waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten. Lees meer.

– 6 augustus 2020  –

Kleinbloemige Clematissen

We hebben onze collectie planten uitgebreid met een assortiment Clematissen. Niet de Clematissen met grote bloemen, maar vooral Clematis viticella types. Deze hebben wat kleinere bloemen, maar bloeien langer en de bloemen gaan vaak langer mee. Lees meer.

– 28 juli 2020  –

Kuipplanten gedijen nu op hun best

De kuipplantenliefhebber treft bij ons een zeer divers assortiment aan. Wat bloei betreft komen ze vanaf augustus tot hun recht. Behalve een ruime collectie bloeiende kuipplanten vindt u ook prachtig bladsoorten. Lees meer.

– 14 juli 2020-

Agapanthus: genot voor het oog

Ook voor de liefhebbers van Agapanthus hebben we weer veel soorten. Uiteraard zijn er blauw bloeiende en witte, maar we hebben ook paars bloeiende Agapanthussen, bontbladige en blauwwitte varianten. Lees meer.

– 14 juli 2020 –

Kleurenpracht met Coleus

We hebben aan onze Coleuscollectie nieuwe varianten toegevoegd met wel heel bijzondere bladpatronen. Coleus is tijdens de zomer en nazomer geschikt als perkplant in de border of in een pot, zowel als solitair als in plantpotcombinaties. Lees meer.

– 23 juni 2020  –

Vaste planten te kust en te keur

De grote keuze binnen ons assortiment vaste planten maakt dat we ook daarover kreten horen als: “Het is hier net een snoepwinkel” en “Wat is er veel, dat bekijk je niet ‘even’”. Er zijn weer veel nieuwe soorten. Lees meer.

– 22 juni 2020  –

Rijkbloeiende Salvia’s

Op onze kwekerij treft u een zeer grote collectie Salvia’s aan, zoals Salvia ‘Mystic Spire’, Salvia ‘Amistad’, Salvia ‘Amethyst Lips’, Salvia ‘Nachtvlinder’ en Salvia guaranitica ‘Black and Blue’. Ieder jaar voegen wij daar nieuwe soorten aan toe. Lees meer.

– 19 mei 2020-

Eenjarige bloeiende zaailingen

Vanaf half mei hebben wij ieder jaar een zeer divers assortiment eenjarige bloeiende zaailingen met onder andere diverse soorten Cosmos, Nicotiana, Tagetes, Cerinthe, Salvia’s, Zinnia’s en Lathyrus. Lees meer.

– 19 mei 2020-

Pelargoniums voor de Pelargoniumliefhebber

Wist u dat wij ruim 200 verschillende moederplanten Pelargonium hebben? Ieder voorjaar tot het najaar nemen wij daar stek van, laten ze wortelen op onze verwarmde ‘kraamtafel’ en zijn ze na het verpotten voor u verkrijgbaar. Lees meer.

– 19 mei 2020 –

Eetbare planten

Wij hebben diverse eetbare planten: Maïs, oost-indische kers, basilicum, palmkool, Kruisbes, Aalbes, Braam, Framboos, Bosbes, Vijg, Vlierbes, Druif, Kardoen, Tijm, Rozemarijn. Lees meer.

– 19 mei 2020 –

Eenjarige schermbloemige

Dit jaar hebben we ons best gedaan een breder assortiment eenjarige schermbloemige op te kweken. Schermbloemige hebben een luchtige groeiwijze en bloeiwijze. De platte bloemschermen zijn de ideale landingsplatforms voor insecten. Lees meer.

– 7 april 20120 –

Eenjarige zomerbloeiers op kleur

Vanaf 25 april vindt u bij ons weer een enorme keuze aan eenjarige zomerbloeiers om potten, bakken en baskets mee te vullen. Ze staan op kleur bij elkaar. Er zijn weer veel nieuwe soorten. Lees meer.

– 7 april 2020 –

Zomer hanging baskets

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u vanaf 25 april een groot assortiment hanging baskets. De hanging baskets worden gevuld met eenjarige zomerbloeiers, die vanaf mei tot in de nazomer doorbloeien. Lees meer.

– 7 april 2020 –

Grote collectie bijzondere schaduwplanten

Heeft u een schaduwborder? Dan geven wij u tips hoe en met welke planten u deze kunt inrichten. Wij hebben een kleine duizend soorten vaste planten voor de schaduw. Genoeg keuze dus. Lees meer.

– 30 maart 2020 –

Onze huisregels tijdens coronaperiode

Ook wij respecteren de richtlijnen van het RIVM in het kader van Corona. Wij willen u daarom informeren over onze huisregels tijdens deze periode. Lees meer.

– 19 maart 2020 –

Epimediums

Epimedium, ook bekend onder de naam Elfenbloempje, zien we steeds vaker in tuinen staan. Het is een winterharde plant voor de plekjes in de halfschaduw of schaduw. Er zijn vele soorten bij ons te vinden. Lees meer.

– 11 februari 2020 –

Japanse planten

Wellicht hoort u wel eens de term ‘Planten uit Japan’ of ‘Japanse planten’. Het assortiment dat daar vandaan komt is voor de fanatieke ‘planthunter’ een ware aanvulling op het gangbare assortiment. Lees meer.

– 11 februari 2020 –

Bolgewassen voor de schaduw

Vanaf begin maart hebben wij een leuk aanvullend assortiment bolgewassen van Corydalis, Erythronium en Fritillaria. En ook al is het geen bolgewasje, we hebben ook veel verschillende bosanemoontjes. Lees meer.

– 21 oktober 2019  –

Oktoberkleur in de vaste planten border

Wilt u ook in het najaar bloeiende vaste planten in uw tuin, dan zijn er genoeg soorten die daarvoor geschikt zijn. We geven u wat voorbeelden, zoals Salvia, Persicaria, Vernonia, Anemone, Cyclamen en Nepeta. Lees meer.

– 21 oktober 2019  –

Bijzondere Fatsia’s

Liefhebbers van Fatsia’s vinden naast Fatsia ‘Spiders Web’, ook Fatsia japonica ‘Murakumo Nishiki’, Fatsia japonica ‘Variegata’ en Fatsia polycarpa ‘Green Fingers’ bij ons. Lees meer.

– 3 juni 2019 –

Klimplanten

Tot ons assortiment hoort ook een variëteit aan klimplanten. Eenjarige, vorstgevoelige en vaste soorten. Ieder met zijn specifieke eigenschappen in groei, bloei en standplaats. Lees meer.

– 29 april 2019 –

Biologische bestrijding

Een paar luisjes op planten in onze kassen is niet schadelijk voor planten maar als het er teveel worden moeten ook wij met gepaste maatregelen ingrijpen. Om de juiste balans te krijgen in de kas werken we voornamelijk door natuurlijke opruimers van luis in te zetten. Lees meer.

– 15 april 2019 –

Bijzondere vaste planten collectie flink uitgebreid

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u ook ruim 1600 soorten bijzondere vaste planten voor de zon of voor de schaduw. Lees meer.

– 22 oktober 2017 –

Tuinvlogger Loes Langendijk over de Winter Hanging Basket

Tuinvlogger Loes Langendijk bezocht onlangs onze kwekerij en maakte voor Libelletv.nl een vlog over hoe je met een winter hanging basket kleur brengt in de tuin tijdens de winter. Lees meer.

– 15 juli 2017 –

Hanging basket snoeien. Hoe doe je dat?

De hanging baskets die wij in het voorjaar maken zijn gevuld met eenjarige zomerbloeiers die vanaf mei tot en met de nazomer door groeien en bloeien. Om een mooie doorgroei te stimuleren is het raadzaam uw hanging basket te knippen. Doe dit wekelijks bij de 3 tot 5 langste ranken en knip deze tot 5 á 10 cm af. Lees meer.

– 16 juni 2017 –

Kwekerij Morning Glory wint hoofdprijs tijdens Bingerden 2017

Kwekerij Morning Glory heeft tijdens de Internationale Kwekerijdagen 2017 op Bingerden de Eugénie van Weede Prijs gewonnen voor onze stand. Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Lees meer.