Grote collectie hanging baskets

Bij Kwekerij Morning Glory vindt u in het voorjaar en in het najaar een groot assortiment zelfgemaakte hanging baskets in vele kleurthema’s. Afhankelijk van het aantal planten dat gebruikt is, varieert de prijs. Elke hanging basket wordt door ons gemaakt volgens een specifiek ontwerp.

Zomer hanging baskets

Op het moment dat de kwekerij eind april opengaat zijn de hanging baskets goed doorgroeid, maar nog niet rijk in bloei. Vanaf de warmte in mei zal de hanging basket volop gaan bloeien en blijft dat, bij een goede verzorging, doen tot ver in het najaar. Vanaf de maand mei is de kas waarin de hanging basket hangen dan ook een ware bloemenzee met alle volop bloeiende baskets. Op onze Facebook pagina vindt u een foto-album met voorbeelden van onze zomer hanging baskets.

Onze tweede kas hangt in het voorjaar vol met onze zelfgemaakte hanging baskets

Winter hanging baskets

In de maanden oktober en november kunt u bij ons terecht voor de door ons gemaakte winter hanging baskets. Deze baskets bestaan uit winterbloeiende en groenblijvende planten en zijn in verschillende kleurthema’s verkrijgbaar. Bij een goede verzorging heeft u tot in het voorjaar plezier van deze winterbasket. Op onze Facebook pagina vindt u een foto-album met voorbeelden van onze winter hanging baskets. Video bekijken.

Van een winter hanging basket heeft u tot in het voorjaar plezier

Workshop Hanging Basket maken

Bij Kwekerij Morning Glory kunt u een workshop ‘Hanging basket maken’ volgen. Wij geven in de maand april de workshops voor het maken van een zomerbasket en in de maand oktober de workshops voor het maken van een winterbasket. Tijdens de workshop maakt u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een hanging basket waar u nog vele maanden plezier van zult hebben. De kosten zijn € 50,00 inclusief kunststof klepjes basket, grond, planten en koffie/thee bij ontvangst. Meer informatie over onze workshops vindt u onder Programma.

Eenjarige zomerbloeiers voor baskets, potten of bakken

Wilt u uw hanging basket, plantenpot of plantenbak zelf vullen? Bij Kwekerij Morning Glory vindt u zowel in het voorjaar als in het najaar een groot assortiment rijk bloeiende hang- en staande planten om zelf mee aan de slag te gaan. Ook hebben wij een grote variëteit bladplanten die in elke combinatie onmisbaar zijn.

Eenjarige planten voor potten, bakken en basket staan op kleur bij elkaar

Verzorging zomer hanging baskets

Hanging baskets hebben uw dagelijkse aandacht nodig. Bij een goede verzorging bloeien de voorjaarsbaskets tot diep in de herfst.

  • Geef de basket elke dag veel water; het water moet eruit druipen.
  • Bij een uitgedroogde basket; plaats de basket in een grote teil met water net zolang tot hij zoveel water weer heeft opgenomen dat hij zinkt.
  • Geef vanaf half mei elke week vloeibare voeding. Voeg dit toe een uur na het watergeven om wegdruipen van de plantenvoeding te voorkomen.
  • Knip te lange ranken af tot 5 á 10 cm vanaf de grond. Hierdoor ontstaat weer een vertakking en verdere doorbloei.
  • Als de basket in zijn geheel te lange ranken heeft, knip dan elke week de 3 tot 5 langste ranken tot 5 á 10 cm vanaf de grond af.
  • Bij stormschade, extreme hitte en bijvoorbeeld voordat u een paar weken met vakantie gaat; knip de gehele basket tot 5 á 10 cm vanaf de grond af. Bij de juiste verzorging (elke dag veel water en wekelijks voeding) zal de basket na ongeveer 3 weken alweer in compacte vorm doorgroeien en bloeien.
  • Wij hebben een video gemaakt met een hanging basket knipdemonstratie. Video bekijken.
  • Hoe de geknipte basket er na drie weken, met de juiste verzorging van water geven en voeding, eruit ziet kunt u in deze video bekijken.

Uitgebreide informatie lezen over de verzorging van uw hanging basket.

Een impressie van onze zomer hanging baskets

Onze zelfgemaakte zomer hanging baskets maken wij in veel varianten. Hieronder een kleine impressie van enkele kleurthema’s.

Verzorging winter hanging basket

De winter hanging basket wordt gemaakt met volgroeide planten die, vanwege de lage temperaturen in het najaar en de winter, minder dagelijkse verzorging nodig hebben. Ook het knippen en bijvoeden is bij een winterbasket niet aan de orde. Regelmatig water geven om uitdroging van de basket te voorkomen is dus voldoende.