Verbena bonariensis ‘Purple Tower’

– 15 april 2024 – Hebt u een tuinborder waar een (groot) deel van de dag de zon op staat? Dan zijn er veel soorten vaste planten die u in uw border kunt verwerken. Let daarbij op hoogte, kleur en bloeitijd om zo een gevarieerde border gedurende het seizoen samen te stellen.

Vaste planten voor een zonnige of halfzonnige plek zullen zich naarmate we meer zonnige dagen en warmte hebben laten zien. De bloei is voor de meeste soorten vanaf de voorzomer tot ver in de nazomer. Gedurende het seizoen zullen er daarom op onze kwekerij en ook bij u in de tuin steeds weer andere soorten op gaan vallen door hun bloei.

Groot assortiment vaste planten voor de zon

Op onze kwekerij vindt u zo’n 1500 soorten vaste planten voor een zonnige of halfzonnige standplaats. De planten staan op alfabetische volgorde volgens de Latijnse plantennamen. Als u alvast een idee wilt krijgen van ons assortiment, kunt u het overzicht van Vaste planten Zon bekijken.

Facebookgroep ‘Vaste planten voor de zon’

Op Facebook kunt u via onze Facebookgroep ‘Vaste planten voor de zon’ regelmatig op de hoogte blijven van ons assortiment. In deze groep laat Chris zien welke planten wij hebben die houden van een zonnige standplaats. Iedere gevorderde of startende tuinliefhebber met zonnige zones kan hier terecht om inspiratie op te doen en meer te weten te komen over ons assortiment daarvoor. Wilt u ook lid worden? Bezoek dan de Facebookgroep Vaste planten voor de zon.