–  12 september 2023 – Vanaf donderdag 28 september 2023 hebben wij weer een ruime keuze aan winterbaskets in diverse kleurthema’s. We hebben ze gevuld met circa 20 wintergroene en winterbloeiende plantjes, waar u tot ver in het voorjaar van kunt genieten in uw tuin of op uw terras of balkon. U kunt de basket aan een stevige haak ophangen of neerzetten in een standaard of op een andere gewenste plek.

Zelf aan de slag met winterplantjes

Wilt u zelf een pot, bak of basket vullen met winterplanten? Dan vindt u bij ons ook daarvoor een ruime keuze van bloeiende en groenblijvende plantjes. De bosviool, die wij in elke basket verwerken, is uitstekend geschikt als kleurbepaler. Hij zal tot en met het voorjaar doorbloeien. Ook Skimmia, Cyclaam, Gaultheria en Sedum sieboldii brengen kleur. Gebruik daarnaast bladplanten in diverse tinten voor een mooie combinatie, zoals Nandina, Hebe, Festuca, Euonymus of Hedera.

Verzorging winter hanging basket

De winter hanging basket wordt gemaakt met volgroeide planten, die vanwege de lage temperaturen in het najaar en de winter minder dagelijkse verzorging nodig hebben. Ook het knippen en bijvoeden is bij een winter basket niet aan de orde. Regelmatig water geven om uitdroging van de basket te voorkomen is dus voldoende.